Aktywne Wpisy

Czarny_Wilk +194
#kiszak
Cześć, z tej strony autor recenzji Silent Hill f na GRYOnLine.pl. Kiszak w swojej opinii o grze (https://www.youtube.com/watch?v=4XFJEEo4suM) zarzuca wszystkim autorom recenzji z wysokimi ocenami nierzetelność i kłamstwa – poniekąd więc i mojej. Porozmawiajmy zatem o rzetelności i merytoryczności jego własnego materiału.
Rzetelna i wartościowa opinia o grze czy recenzja zakładają osadzenie w kontekście, merytoryczne przygotowanie i brak tendencyjności. Kiszak w swoim materiale nie spełnia żadnego z tych założeń.
Cześć, z tej strony autor recenzji Silent Hill f na GRYOnLine.pl. Kiszak w swojej opinii o grze (https://www.youtube.com/watch?v=4XFJEEo4suM) zarzuca wszystkim autorom recenzji z wysokimi ocenami nierzetelność i kłamstwa – poniekąd więc i mojej. Porozmawiajmy zatem o rzetelności i merytoryczności jego własnego materiału.
Rzetelna i wartościowa opinia o grze czy recenzja zakładają osadzenie w kontekście, merytoryczne przygotowanie i brak tendencyjności. Kiszak w swoim materiale nie spełnia żadnego z tych założeń.

Gawith_Apricot +240
źródło: 1111111111
Pobierz

Ta wklejka to mieszanka fejków i cytatów wyrwanych z kontekstu. Nie wiem czy wiesz, ale tradycja spotwarzania Talmudu ma jakieś 700 lat (vide: Nicholas de Rupella i Grzegorz XI).
Chciałbym Cię także uczulić na fakt, że składanie
Ale też faktem jest, że ich etyka jest na dużo niższym poziomie niż etyka Chrześcijańska/Zachodnia. Charakteryzuje ją prymitywizm, egoizm i trybalizm, właściwie to jest na poziomie człowieka jaskiniowego "dymać ile wlezie wszystkich którzy nie są nami, Bóg jest po naszej stronie, cokolwiek zrobimy".
I żeby nie było - Żydzi siebie nawzajem też
No tak, zapomniałem że #wpolsceniemaantysemityzmu
( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. Rozmawiamy o Judaizmie i Żydach w sposób normalny i bez uprzedzeń. Zanim wysuniemy argument, sprawdzamy jego prawdziwość, nie stosujemy odpowiedzialności zbiorowej itp.
To nie jest antysemityzm.
2. Bez zapoznania się ze źródłami (w szczególności z Talmudem) wysuwamy fałszywe i mylące oskarżenia, słowa "Żyd" używamy jako obelgę, zrzucamy winę na cały naród za prawdziwe czy domniemane przewiny jednostek.
To jest antysemityzm i widać go nie tylko tu, ale w wielu
Talmud jest też świetny jeśli chodzi o systemy prawne i sprawiedliwość jako taką.