Aktywne Wpisy

WielkiNos +518
Ale się chłop wkopał dajcie spokój. Niektórzy to nie mają szczęścia.
#pieklomezczyzn #dyskryminacjamezczyzn #prawo #rozwod #zwiazki #alimenty
#pieklomezczyzn #dyskryminacjamezczyzn #prawo #rozwod #zwiazki #alimenty
źródło: temp_file8546865865444551401
Pobierz
Janusz_Lubikwasa +262
#kanalzero #cpk
CPK jest potrzebne. Szkoda, że niestety polska mentalność to spojrzenie tylko na 4 lata do przodu. W stanach taka sytuacja byłaby nie do pomyślenia, tam jest długofalowa strategia i czy demokraci czy republikanie, to są inwestycje czy pomysły, które nie są ładowane do kosza po zmianie warty. Szkoda, że w Polsce nie można dojść do takiego wniosku.
CPK jest potrzebne. Szkoda, że niestety polska mentalność to spojrzenie tylko na 4 lata do przodu. W stanach taka sytuacja byłaby nie do pomyślenia, tam jest długofalowa strategia i czy demokraci czy republikanie, to są inwestycje czy pomysły, które nie są ładowane do kosza po zmianie warty. Szkoda, że w Polsce nie można dojść do takiego wniosku.

Pytanie mi podsunął kolega, który był w wojsku i jak gadał z innymi "braćmi broni" to 80% deklarowała się za dezercją popierając to tragiczną "logiką wosjka" oraz słabym wyposażeniem nawet z lat 60'tych.
No więc wykopki deklarujcie się za czym jesteście, ja nie osądzam sam raczej dbałbym o swój interes nie szastając swoim życiem jako mięso armatnie.
Proszę tylko odpowiedzcie zgodnie z sumieniem.
#wojsko #wojna #usa #rosja #polityka #europa #imigranci #walka #wojskopolskie
Czy walczyłbyś w wojnie na terenie Polski? (np USA vs Rosja)
2. Dlaczego nie ma opcji, że bym po prostu nic nie robił? Tudzież, nie walczył otwarcie tylko po cichu coś kombinował?
Btw. nie będę brał udziału w wojnach które są tylko grą polityków.
Jak będę miał dzieci, to wtedy nie pójdę walczyć z własnej woli (chyba że ucierpią moi bliscy, i będę żądny krwi)
@Bermut:
Komentarz usunięty przez autora
Także pogratulowac rozeznania historycznego xdd
Komentarz usunięty przez autora
Jako żołnierz zawodowy powiem tyle - bardzo nie chciałbym żadnej wojny. Ale jeśli będzie, to będę walczył. Bo taki jest mój zawód. Tyle.
Jaranie się wojną USA - Rosja jest skrajną głupotą bo taka wojna by miała