Aktywne Wpisy
CzuowiekPor +18
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
#takaprawda #oswiadczeniezdupy #dzieci #niepopularnaopinia
A czy #!$%@?ą nie są rodzice, którzy bezstresowo wychowują dziecko, które ich nie słucha i w #!$%@? ma totalnie?
@Reik: można męczyć je psychicznie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Jedno nie przeczy drugiemu. Znam dziecko będące efektem bezstresowego wychowania. Zlałbym mu chętnie dupę i to porządnie, tylko dlatego, że pozwala sobie na za dużo.
~(p^~p) tak na dobry początek.
Ja myślę, że to, że czasem ojciec mi dał po dupie nauczyło mnie, że pewnych rzeczy się nie robi, skoro mi czegoś zabroniono, oraz, że za głupotę się płaci wysoką cenę (strzeliłem raz sąsiada z pistoletu na kulki - dostałem po dupie i słusznie, było oczywiście kazanie że mógł stracić oko czy coś). Inna sprawa to wymierzenie kary w postaci dostania po dupie pasem, a inna, kiedy ktoś #!$%@? dziecko
Człowiek niewychowany jest efektem braku wychowania, w żadnym wypadku efektem bezstresowego wychowania.
Nie rozumiem zbytnio... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Slonx:
Przyjmujesz że wychowywanie dziecka w jakikolwiek sposób jest zawsze w 100% skuteczne.
Dzięki :)
Ja uważam że trzeba i wynagradzać i karać. W jaki sposób to niech każdy sam uzna stosowny. Szanuję, nie neguję, że bezstresowe wychowanie działa. Jednak znam przypadki, kiedy takie wychowanie nic nie wniosło do wychowania.
Jeżeli ponadto podajesz przykład, gdzie dziecko ma na rodziców #!$%@?, to jest już niemal pewne, że mamy tam do czynienia z brakiem wychowania.
Rodzic dysponuje wszelkimi instrumentami pozwalającymi na skuteczne dyscyplinowanie wychowanka, brak dyscypliny jest efektem braku ich stosowania. Warunkowanie jest faktem, trzeba tylko z niego umiejętnie korzystać.
Dodam jeszcze, że sam brak
Komentarz usunięty przez autora
Nie postawiłem nigdzie znaku równości. Mówię tylko, że nie ma takiego wychowania, które w każdym przypadku jest w 100% skuteczne. Wychowywanie w sposób bezstresowy MOŻE poskutkować brakiem wychowania. Tak samo jak lanie pasem, system kary i nagrody i inne. Jedno, nie przeczy drugiemu.