Wpis z mikrobloga

W niedzielę rano jest fajnie wyjść z psem, bo wszyscy ludzie znikneli, albo są w kościele. Cisza, jak po apokalipsie. Gdzieś czasem przebiegnie jakaś zbłąkana owieczka, albo ktoś wracajacy z melanżu jeszcze z piwem w dłoni.
A mój poranny krótki spacer skończył się godzinnym spacerem, marne 3 km, ale jest tak pięknie, a rano tak przyjemnie rześko, polecam wyjście z piwnicy.

#zorabull - polecam - użyj tagu jeśli chcesz widzieć więcej, lub wrzuć go na czarną listę jeśli nie chcesz widzieć moich postów.
#bulterier #smiesznykonik #smiesznaswinka
m.....l - W niedzielę rano jest fajnie wyjść z psem, bo wszyscy ludzie znikneli, albo...

źródło: comment_KZgv7Wp7WYVTGVx7vby4GCHkXvxqk2Qp.jpg

Pobierz
  • 157
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@migdalll: Ale wtedy się bawiła, nie była w bardzo stresowej sytuacji. Jeśli się zdenerwuje, to pociągnie naprawdę z całej siły.
Miałam psa, takiego średniego. Żadna silna rasa, a miał na koncie 2 powalone dorosłe osoby. Bo się wyrwał nagle.
  • Odpowiedz
  • 1
@bad_luck_charm: a jeszcze taka jedna rzecz, nie wiem czy wiesz co to jest ringówka - utrzymuję na ringówce mojego psa, podczas wystaw gdzie jest 1tys do 2,5 tys psów(halowe, gdzie jest masa bodzców i zapachów jak i na zew. jest ciasno, masa ludzi, dzieci(!!) psów, hałas, krzyki, gwar - przejdź się kiedyś). I utrzymuję mojego psa, wystawiam się z nim, spaceruje wśród tego tłumu. Na ringówce. Po to trenuję z
  • Odpowiedz
  • 0
@kendi: z tego co tu czytam w komentarzach to małe dzieci i ludzi :D
Nie ma jakiejś specjalnej diety, ale mam ją na lepszej karmie, myślę o przejsciu na barf kiedyś - kosztowne ale bardzo polecane. Moja jest na suchej karmie, woda, oliwa z oliwek, twarog, jajka gotowane, ser biały, czasem surowizna - ale nie powinno się jej dokładać jak jest na suchej karmie, bo żołądek ma inną kwasotę(z tego
  • Odpowiedz
@migdalll: Nie miałam nigdy w ręku ringówki, google pokazuje coś, co wygląda jak sznurek korali z ozdobnymi kamyczkami, nie mam pojęcia jak się na tym trzyma psa.
Całe szczęście że nie miałaś takiej sytuacji, ale rozważ może jednak ten kaganiec, bo w razie wypadku najgorsze konsekwencje może ponieść Zora.
  • Odpowiedz
  • 0
@bad_luck_charm: ringówka to po prostu sznurek, o różnej szerokości. Nie rozważam kagańca bo nie dopuszczam do niebezpiecznych sytuacji, chyba że ktoś mnie atakuje. Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli ci się będzie chciało - przejdz się na jakąkolwiek wystawę.
  • Odpowiedz
@bad_luck_charm: czy do stresujących sytuacji dodasz grzebanie psu w pysku przez obcą osobę? nagłe dotykanie? – bo to robi się na wystawach, już pal licho że wszyscy macają ci psa, to sędzia ma sprawdzić zgryz i budowę. Jeśli odblokujesz priv to Ci coś podeślę.
  • Odpowiedz
@migdalll: Ja wierzę w ciebie i twojego psa w kwestii niedopuszczania do niebezpiecznych sytuacji, ale sama widzisz, że cię zaczepiają pijaczki, któryś przesadzi i będzie nieszczęście.
Są stresujące, ale wtedy ty jesteś spokojna, potrafisz ją uspokoić, a i sędzia zakładam że zna się na reakcjach psa i wie kiedy zabrać rękę z jej pyska.
  • Odpowiedz