Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +251
Ten wpis dedykuję wszystkim tym, których poznaliśmy w wirtualnych światach, a którzy zniknęli bez pożegnania.
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz
jmuhha +18
to były dziwne czasy, pamiętam jak musiałam zrezygnować z auta i do roboty codziennie 10 km jeździłam rowerem wyjeżdżając z domu 0 5:50 zeby dojechac na 8 .... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: 1000021105
Pobierz

Samochód to Peugeot 307 2.0HDI 136KM 2004r., odpalane na zimnym silniku, na zewnątrz temperatura około 12 stopni.
Dodam, że dzieje się tak odkąd go kupiłem czyli od blisko 6 lat. Jest tu czysta loteria, czasem odpala przez kilka dni za pierwszym razem, a czasem tak jak na filmiku, za 2-3 razem lub nawet jeszcze większą ilością razy. Z pewnością im niższa temperatura na zewnątrz tym większe prawdopodobieństwo, że nie odpali za pierwszym razem (choć zdarzało mu się i przy -10 odpalić od razu). Mam jednak wrażenie, że problem występuje coraz częściej.
Po odpaleniu silnik chodzi równo i bez problemu. Jak silnik jest w miarę ciepły to chyba nigdy mi się nie zdarzyło by miał problemy z odpaleniem, dopiero jak postoi kilka godzin to jest szansa na wystąpienie problemu.
Wtryski były wymieniane (co prawda na używane, ale problem był przed i po wymianie), świece żarowe ponoć grzeją, ostatnio też mechanik sprawdził i powymieniał wszystkie oringi, ale nadal twierdzi że to problem musi leżeć gdzieś w układzie paliwowym.
Może ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym?
#motoryzacja #peugeot
@artur1792: Ja dbam bo wiem że jak mi cos padnie to ja będę kwitł na jakimś zadupiu :-)
@sailor_73: No zgoda ale zobacz jaki mam przebieg i auto silnikiem jak nowe :-)
@sensi: to taki średni przebieg Janusza z miasteczka 20-50 tys mieszkańców....
edit: ja mało jeżdżę. Tylko do pracy, a 500km tygodniowo wychodzi.
@Sobo__: bez przesady w dieslu???masakra. Dane producenta to 158 km/h max prędkości. Ja nim jechałem 164 mierzone na nawigacji. Na liczniku było prawie 170 :-)
@sailor_73: niekoniecznie (ʘ‿ʘ).Na pewno na zimnym nie katuję :-)