Aktywne Wpisy

Szemiques +2
Mam dylemat, trochę czuję jakby rodzina i znajomi wręcz forsowali mnie do kupienia mieszkania w #bk2% I jak mam możliwości skorzystać a nie skorzystam teraz w lipcu na start to już po ptakach, bo po wyborach na pewno zdejmą program XD. A ja mam wrażenie jakby rynek już teraz doliczył sobie do ceny profit za bk2% i wbrew wszystkim, mam coraz bardziej spadkowy vibe i obstawiam początki korekty pod koniec bieżącego
Co robić?
- Czekać, na koniec roku ceny trochę zejdą w dół 28.4% (21)
- Do końca roku , ceny nie zmienią się 18.9% (14)
- Rezerwować teraz, za 2 tyg nie będzie mieszkań 52.7% (39)

Van-der-Ledre +47
Śmierć...
-ojca, tragicznie w wypadku, miałem 12 lat,
-matki, choroba śmiertelna długowtwała, miałem 18 lat
-brata, samobójstwo, miałem 17 lat
-babci, samobójstwo, miałem 17 lat
-dziadka, zawał podczas rodzinnej kłótni, miałem 15 lat
-kuzynki, morderstwo, miałem 19 lat
-2 następne osoby umierające, choroby nowotworowe, mam 22 lata
Over.
#przegryw
-ojca, tragicznie w wypadku, miałem 12 lat,
-matki, choroba śmiertelna długowtwała, miałem 18 lat
-brata, samobójstwo, miałem 17 lat
-babci, samobójstwo, miałem 17 lat
-dziadka, zawał podczas rodzinnej kłótni, miałem 15 lat
-kuzynki, morderstwo, miałem 19 lat
-2 następne osoby umierające, choroby nowotworowe, mam 22 lata
Over.
#przegryw

Samochód to Peugeot 307 2.0HDI 136KM 2004r., odpalane na zimnym silniku, na zewnątrz temperatura około 12 stopni.
Dodam, że dzieje się tak odkąd go kupiłem czyli od blisko 6 lat. Jest tu czysta loteria, czasem odpala przez kilka dni za pierwszym razem, a czasem tak jak na filmiku, za 2-3 razem lub nawet jeszcze większą ilością razy. Z pewnością im niższa temperatura na zewnątrz tym większe prawdopodobieństwo, że nie odpali za pierwszym razem (choć zdarzało mu się i przy -10 odpalić od razu). Mam jednak wrażenie, że problem występuje coraz częściej.
Po odpaleniu silnik chodzi równo i bez problemu. Jak silnik jest w miarę ciepły to chyba nigdy mi się nie zdarzyło by miał problemy z odpaleniem, dopiero jak postoi kilka godzin to jest szansa na wystąpienie problemu.
Wtryski były wymieniane (co prawda na używane, ale problem był przed i po wymianie), świece żarowe ponoć grzeją, ostatnio też mechanik sprawdził i powymieniał wszystkie oringi, ale nadal twierdzi że to problem musi leżeć gdzieś w układzie paliwowym.
Może ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym?
#motoryzacja #peugeot
co do kompresji to już miałem kilka identycznych przypadków, że klient przyjechał 15 ltenim dieslem z 180 000 km przebiegu, że ciężko pali, i mówi, że pewnie paliwo ucieka albo coś się przytkało, a okazało się, że silnik już dawno "spać" poszedł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Też napisałem, że może paliwo się
@artur1792: ktoś mi mówił też że to może być EGR, ale mechanik twierdził że nie ma takiej opcji by to był problem z EGR, co do przebiegu niestety nie mogę potwierdzić jego konkretnej liczby, jak go kupiłem to miał 130k, a że był kupiony
@maxtrosoft: możesz wyjąć kluczyki z korka (ʘ‿ʘ)
@sensi: U handlowca to normalny przebieg :-)
@serial28:
@sailor_73: mały teren do objechania( ͡° ͜ʖ ͡°) Wincyj sie nie da niestety ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak miałeś spożywkę po marketach to dało by się i 150k zrobić :-)
@serial28: co
@artur1792: Ja dbam bo wiem że jak mi cos padnie to ja będę kwitł na jakimś zadupiu :-)
@sailor_73: No zgoda ale zobacz jaki mam przebieg i auto silnikiem jak nowe :-)
@sensi: to taki średni przebieg Janusza z miasteczka 20-50 tys mieszkańców....