Aktywne Wpisy

dr_Batman +186
Ponad 150 wykopków uważa że żeby dostać się na medycynę trzeba było mieć znajomości lub rodzinę lekarską.
Jak w tym kraju ma być dobrze jak ludzie wierzą w takie rzeczy?
Czujecie się lepiej ze soba jak wmawiacie sobie że inni którzy osiągnęli sukces mieli to “załatwione”?
Jak wyglądała rekrutacja na studia medyczne w tamtym czasie?
Jak w tym kraju ma być dobrze jak ludzie wierzą w takie rzeczy?
Czujecie się lepiej ze soba jak wmawiacie sobie że inni którzy osiągnęli sukces mieli to “załatwione”?
Jak wyglądała rekrutacja na studia medyczne w tamtym czasie?
źródło: IMG_6642
Pobierz
LamajHarma +309

Zaczynam naukę i spotkałem pierwszy problem, pewnie dla większości banalny.
Treść zadania: Wczytać od użytkownika 3 liczby całkowite i wypisać na ekran największą oraz
najmniejszą z nich. Niestety nie mam pojęcia jak porównać później a, b i c. Na razie miałem tylko if (a>b)... a nie 3 argumenty. Ktoś pomoże?
Komentarz usunięty przez autora
O takie coś Ci chodzi? Lepiej będzie jak zainicjalizujesz sobie zmienną, a potem porównasz ze sobą a i b i zapiszesz większą do zmiennej. Później tylko porównasz ją z c i znów ewentualnie zapiszesz do zmiennej.
Z najmniejszą podobnie. @vetroo
Wrzuć je do kolekcji, posortu ją i zwróć pierwszy i ostatni element.
@INIM: Tak dokladnie chodzilo o &&. Zrobiłem to najprościej jak umiałem nie wygląda zbyt pięknie, ale działa
if (a>b && a>c && bb && a>c && ca && b>c && aa && b>c && ca && c>b && aa && c>b && b
Ładniej?
Poza tym java to język obiektowy, więc staraj się korzystać z klas i metod - zobaczysz, że zaowocuje to w przyszłości. Możesz to zrobić tak jak tutaj: ideone.com/k4YE26.
smallestilargest). Zdecydowanie najlepszą opcją jest wersja @kisi3l.@INIM:
Mathnie trzeba importować w Javie. Znajduje się, tak samo jak String, w