Aktywne Wpisy

Lewusx +42
Osobie która zgadnie ile lat dzieli te dwa zdjęcia i ile kg więcej ważę po prawej, rozpisze plan treningowy i przez miesiąc będę sprawował opiekę nad techniką wykonywania ćwiczeń. (300zł usługa)
Osoby które biorą udział w konkursie (wystarczy spróbować zgadnąć), otrzymują 10% zniżki na prowadzenie online jeśli chciałyby z usługi kiedyś skorzystać. (Ważność do końca roku)
#konkurs
#rozdajo
Osoby które biorą udział w konkursie (wystarczy spróbować zgadnąć), otrzymują 10% zniżki na prowadzenie online jeśli chciałyby z usługi kiedyś skorzystać. (Ważność do końca roku)
#konkurs
#rozdajo
źródło: BA4022A9-3F40-4EAB-8812-D2BF92C19A69
Pobierz
Kamar +77
Od 2025 ma być wprowadzony w Polsce system opakowań zwrotnych. Kolejne chore rozwiązanie rodem #niedzielahandlowa - każdy z nas sortuje już plastiki czy szkło. System ten tak na prawdę jest nowym podatkiem, bo nie będzie od niego mniej smieci na ulicach, a nakłada on na nas konieczność zbierania niezgniecionych smieci i odnoszenia ich do sklepu. Dlaczego to nowy podatek? Dużo osób po prostu kupując jedna sztukę jakiegoś produktu w puszce

Mireczki mam problem. W robocie używamy SVN. Troche mnie to nerwuje bo nie mam zakaz tworzenia "branczuf" na serwerze (mam dostęp tylko do trunka). Jako, że ostatnio dostałem pierwszy raz zadanie estymowane na ~17h to jak się domyślacie trochę musiałem zakodować. I tutaj pojawił się problem, bo system przy którym pracuję jest ogromny, a ja dopiero drugi miesiąc w robocie i jak się spodziewacie jeszcze nie ogarniam tak mocno jego zawiłości funkcyjnych a tym bardziej programistycznych. Wszystko to sprawia, że czasami jak coś z----e na swoim lokalnym branchu, to muszę przywracać zmiany ręcznie (muszę pamiętać co i gdzie zmieniałem).
Ale dlaczego o tym piszę? A no, chciałbym symulować lokalne branche. Żeby flow wyglądał mniej więcej tak.
Zaczynam zadanie -> robię lokalny branch -> robię zmiany -> commit na local -> ... -> kończę zadanie -> commit i push na trunk (SVN).
Da sie to osiągnąć w jakiś przyjemny sposób? Co jeśli zainicjuje gita w folderze 'workspace' w którym trzymam cały projekt? Zda to egzamin? Pytam bo nie chciałbym czegoś porządnie z----ć... bo później znowu będę spędzał cały dzień na konfiguracji stacji roboczej (ostatnio z-----y mi się zależności w mavenie po wypuszczeniu nowej wersji projektu - 3 dni rozkminiałem co jest z-----e ;__;).
git-svnlokalnie pracujesz na gicie (robisz commity, branche, merge, rebase'y, stashe, whatever), synchronizujesz lokalnego mastera z SVNem
@MacDada: Shieeet. Słyszałem o tym narzedziu, ale do tej pory myślałem, że to tylko nakładka na SVN, która umożliwia commitowanie w stylu GITa (chodzi mi o komendy, a nie funkcjonalność). Nice, dzięki wielkie.
Mimo, że projekt jest stary, duży i niekoniecznie używający najnowszych technologi, to atmosfera w robocie jest 10/10. Żadnego stresu, szef do rany przyłóż i generalnie jestem strasznie zadowolony (zwłaszcza, że to moja pierwsza). Kasa typowa dla juniora bez doświadczenia - bez fajerwerków, ale też nie głoduję. Firma jest pod
git svnto raczej nakładkasvnnagita, niż odwrotnie ;-)Generalnie przez pół roku pracowałem tak sam, przez kolejne pół roku migrowałem kolegów z pracy, a potem przenieśliśmy cały kod natywnie na gita.
Też mam taki plan, żeby powolutku sugerować przeniesienie projektu na Git. Mimo, że jestem juniorem, to mam na tyle fajny team w pracy, że (nawet seniorzy) nie zbywają z automatu każdej mojej sugestii tylko dlatego, że jestem gówniakiem przy ich X-letnim doświadczeniu.
Intellij Idea nawet częściowo wspiera wykorzystanie równoległe wielu repo. Commitować nie można do wielu różnych