Wpis z mikrobloga

@kejwmen: jeśli chodzi o wykop api to do jego obsługi mam napisany swój moduł, który robi to co jest mi potrzebne, a pisało mi się go dość przyjemnie, więc nie narzekam. Być może kiedyś rozwinę go w gema.
@kejwmen: erb, z hamlem miałem styczność przez parę godzin i nie przypadł i do gustu. Less - Sass - szczerze przyznam, że nie dotykałem tego nigdy (bardziej siedzę w back niż frontend), ale w gemach jest sass.

lista gemów:

gem "pg"

gem 'mechanize'

gem 'htmlentities'

gem 'willpaginate'

gem "meta
search"

gem "authlogic"

group :assets do

gem 'sass-rails', '~> 3.2.3'

gem 'coffee-rails', '~> 3.2.1'

gem 'uglifier', '>= 1.0.3'

end

group :test
@bliss: dziękuję Ci bardzo za sugestie, super! Kilka z tych rzeczy miałem już w planach poprawić, a resztę sobie zanotuję. Pogrubione są wykopy > 200.
@kejwmen: w zabawach z API mechanize jak najbardziej i do tego moje największe odkrycie ostatnich dni: VCR do testów. Jest to gem, który "nagrywa" zapytania do zewnętrznych serwerów (api) i za drugim odpaleniem skryptu zamiast wykonywać na nowo wszystkie zapytania, po prostu ładuje je z dysku, przyśpiesza prace niesamowicie, zachęcam do obejrzenia railscasta http://railscasts.com/episodes/291-testing-with-vcr (wersję darmową można znaleźć w 30 sekund, ale ciii ;)