Wpis z mikrobloga

Potrzebuję pomocy. Dałoby się zrobić coś takiego by na stronie jak mam galerię i miniatury to dostosowywały się one szerokością do szerokości strony? Niby jak mam 4 zdjęcia w galerii to wygląda to ok, ale nieraz jak mam mniej 2-3 to wygląda to niezbyt atrakcyjnie jak w przykładzie poniżej. Albo coś takiego żeby te miniatury się same wyśrodkowały to może by też przeszło. #wordpress #pytanie
Tortex - Potrzebuję pomocy. Dałoby się zrobić coś takiego by na stronie jak mam galer...

źródło: comment_L1UhKUanDQ1DIZCgq93W8TLhVbdy2VOx.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tortex: spróbuj poszukać "masonry gallery" - może któryś z pluginów potrafi dopasować szerokość przy mniejszej liczbie fotek (albo możesz ręcznie ustawić np. dwie kolumny, gdy masz dwie fotki)
  • Odpowiedz
@npwjsn: No właśnie z kolumnami nic nie mogę pokombinować bo czy ustawię 2 czy 3 to zawsze mam robione pod cztery czyli tak jak domyślnie mam je ustawione. Tak jakby galeria na to ustawienie w ogóle nie reagowała. Sprawdzę ten plugin jutro. @Marasson: Te też sprawdzę.

@macabrankov: To pytanie pada tutaj coraz częściej. Myślę, że nie, a nawet jeśli to mówi się trudno.
  • Odpowiedz
@Marasson: No i nie poszło, za skomplikowane to, a potrzebuję czegoś prostego. Jest jakaś alternatywa w postaci wtyczki dla galerii wordpressowej, taka by nie trzeba zmieniać ustawień w osobnym panelu czy wklejać jakiś shortcode, tylko po prostu ustawiać wszystko przy dodawaniu normalnie galerii? Coś takiego jak Simplest gallery?
  • Odpowiedz