Wpis z mikrobloga

Jakie są wasze doświadczenia z treningiem FBW gdzie każdą partię ćwiczy się kolejno jedną za drugą w każdej serii? Wiecie coś ala: Barki, Przysiad, Klata, Wiosło, Martwy, Barki, Przysiad, Klata... itd.

Ktoś próbował czy jednak jak poświęcamy się jednej partii w danej chwili to katujemy do końca ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#mikrokoksy #silownia
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HT-Ron: Wiele osób udowadnia, że trening FBW jest najskuteczniejszym treningiem dla naturali. Ja go osobiście nie lubię z kilku względów

1. Po zrobienia takiego treningu FBW nie czuje, aby moje mięśnie były wystarczająco zmęczone (objętość liczona całościowo jest wysoka ale patrząc na partię mięśni to już nie)
2. Trening jest monotonny, nawet jak masz ten trening A i B to kilka razy w tygodniu klepiesz to samo. Zazwyczaj treningi składają
  • Odpowiedz
@HT-Ron: no cwicze cale cialo co drugi dzien i tyle (dokładam co trening +2kg wszędzie, jak failne to -20-30kg i od nowa), miesni przyszlo sporo, łapa +3cm, udo +6.5cm, bary też mi ładnie d------o, ogólnie na plus, gdyby nie kontuzje to siłowo też strzeliłbym w swoje maxy, ale tu już fail wyszedł trochę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@HT-Ron: no ja tez cwicze moim wymyslonym treningiem, cwicze cale cialo (12-13 cwiczen to jest na trening, zajmuje mi to ~2h), zaczelem na poczatku 15x3, powolutku dokladalem ciezar, jak bylo juz ciezko to 4x10, jak juz lapalem faile to bum 5x5 i dokladam, kiedy dochodze juz do kolejnego faila, ciezar w dol 20-30kg i od nowa, wtedy znowu 4x10, 5x5 i tak w kolko, efekty calkiem dobre zanotowalem, aktualna forma,
  • Odpowiedz
@Ch-jogromPL: Ja celuję głównie w ciężkie trójki i ciężkie single. Ćwiczone niemal do oporu w jednostce treningowej. Ale co to będzie to nie wiem. Czekają mnie jeszcze konsultacje z partnerami treningowymi.

• Odpowiedz