Wpis z mikrobloga

Jakiej pracy się spodziewać i widełek zarobków w korpo w krakowie? No i gdzie najlepiej szukać też chętnie się dowiem.
inżynier z AGH (inżynieria naftowa i gazownicza)
angielski C1 doświadczenie w sprzedaży dość duże,
pół roku w Amsterdamie na różnych stanowiskach.

#praca #korposwiat #krakow #pytanie
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie mają znaleźć, ale pytam o widełki, czy to jest 1500-2500 czy więcej. Bo nie wiem czy mam zmieniać pracę jaką mam teraz, bo zarobki są całkiem niezłe, ale nie ma możliwości umowy o pracę. A przydałaby się do kredytu w przyszłości.
  • Odpowiedz
@krabsik: widełki są różne zależne od stanowiska, musisz posprawdzać po necie na jakie chcesz aplikować i sprawdzić jakie w danym korpo mają mniej więcej, na początek z tego co wiem to 2000-2500 na najniższych. Ciebie już pewnie interesuje jakieś lepsze stanowisko.
  • Odpowiedz
@krabsik: mam kolegów po AGH co zarabiają 2500 (ale to raczej na początku tylko) i takich co dostają 15k na rękę więc widełki raczej spore. Nikogo po Twoim kierunku nie znam ale to nie ma znaczenia. Najwyżej to inż się przydaje z jakimiś uprawnieniami i dobrze jakbyś był po stażu albo lepiej praktykach.
  • Odpowiedz
@krabsik: a w branży cienko? ( ͡º ͜ʖ͡º). Jakoś 2500 netto to standard w wielu korporacjach na stanowisku "copy-paste excel operator", czy innym entry level pod różnymi nazwami, wykształcenie fajnie, że jest natomiast jakie jest zupełnie drugorzedne w tym wypadku.
"Gdzie najlepiej szukać" - w Krakowie, w korpo, masz tego od groma - IBM, State Street, Alexander Man Solutions tak na początek.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@bartez_94 no właśnie gdybym jeszcze wiedział na jakie stanowisko chce aplikować to byłoby łatwiej :)
@navaro w branży tak średnio bym powiedział, ale też próbuje. Zawsze zostaje branża farmaceutyczna jeszcze.
  • Odpowiedz
@krabsik: A tak z ciekawości, dlaczego nie szukasz czegoś w branży? Koniecznie chcesz pracować na miejscu w Krakowie, czy z jakichś innych powodów? Tak pytam, bo z tego co wiem, to w branży pieniądze są nawet lepsze niż w IT, tylko, że praca często jest dość niestacjonarna :)
  • Odpowiedz
@NitrousOxide: Jest problem ze znalezieniem pracy, tym bardziej przy aktualnej cenie ropy. W ostatnich latach w firmach serwisowych tysiące ludzi straciło pracę, a jako smaczek dodam, że raz korzystając z ubera kierowcą był wiertacz, który tak dorabia, bo za rzadko go ostatnio wysyłają na kontrakty :).
  • Odpowiedz
@navaro: Dzięki. Zaciekawił mnie ten temat, bo jakiś czas temu, miałem kontakt ze znajomymi studiującymi na WWNiG@AGH i przyszłość jak i zainteresowanie ze strony wielkich koncernów wyglądały bardzo ciekawie. No cóż, wszystko się zmienia.
Powodzenia @krabsik ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@krabsik: gaz - system chyba nadal rekrutuje ale to oddział Tarnów, ale moi znajomi dojeżdżają. Nie wiem jak płace tam (chyba średnio) ale mozesz spróbować jak chcesz w branży pracować ^^
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@NitrousOxide: zobaczymy jak będzie, bo dopiero teraz zaczynam rozsyłać CV. Ale teraz dzięki @GT2 zwróciłem uwagę, że halliburton też ma oddział w krakowie więc będę probował. Jeszcze możliwe jest zatrudnienie w budowlance - geoinżynieria a tu raczej kryzysów nie będzie :)
  • Odpowiedz