Wpis z mikrobloga

@olifjaturq: Kupiłem na próbę te 0,9 ohm zanim wydałem 40zł na dokładnie taki sam drut (kupiłem w edymie stacjonarnie rolkę, nie wiem czy jest online). Opłaca się, jak nie chcesz sama robić Claptonów, tylko kupić gotowy drut, bo daje Ci to opcję na spróbowanie. Mam ten setup na Griffinie dokładnie teraz (tylko z własnego drutu), mieści się na luzie. Polecam, tylko zwróć uwagę, że to 0,9 ohm dotyczy całej grzałki a
@IsraelKilman: może kwestia firmy po prostu, ten mój Geekvape ma środek twisted, może to też ma znaczenie. W ogóle zauważyłem, że UD ma jakby bardziej sprężyste te swoje druty, na Geekvape mi się lepiej pracuje ale może to kwestia tego, że po drodze nabrałem nieco wprawy.
@Waspin: @reborn: czy jak mam 40W to jest sens bawić się w claptony? i dwa czy to zmieszczę do billowa v2 ( zephyrusa i goblin mają podobnej wielkości bazy) póki co kręce zwykłe grzałki ok 7 zw z drutu 0.4 ~ 0,4oHm na dualu
@kici666: nie wiem czy warto, szczególnie na 40W. Przyznam szczerze, że nie do końca pasuje mi strasznie długi ramp-up (twistedy szczególnie) i mam po prostu wrzucone dwie grzałki z Kanthala 0,5 mm.