Wpis z mikrobloga

@matra: Kanapki jeszcze nie są złe. Ale jak widzę jak "koledzy" z pracy zamawiają kebaby albo inne kfc to nie dziwię się, że co pół roku muszą większe spodnie kupować.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@zima65: pomidory to opcja do zamiany na coś innego. fasolkę mam z mrożonki, więc każda inna mrożonka podejdzie, np mam paczkę włoszczyzny, też spoko ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@pernik: ano to już inna sprawa, u mnie w pracy idą w ruch zupki chińskie, parówki czy inne wynalazki, za to w pracy niebieskiego faceci dopiero mają wyobraźnię - kostka rosołowa na kubek wody przykładowo i
  • Odpowiedz
@matra: Zupki chińskie i tanie parówki to też stanard( ͡° ͜ʖ ͡°)

Za to na mnie patrzą jak na dziwaka jak wezmę normalny domowy obiad i odgrzewam sobie w mirkofali.( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@plumkajacy_kalafior: e tam, czemu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@pernik: ja mam notorycznie wytrzepane pojemniki, zawsze pytanie co mam, zawsze spowiedź i wymienianie składników, w sumie przyzwyczaiły się do tego, że nie jem tak jak one, choć na poczatku wszyscy myśleli, że jestem wege i jem tylko warzywa :D
  • Odpowiedz
@plumkajacy_kalafior: jak masz wszystkie składniki w lodówce to 30 min roboty. Wszystko w jednej patelni - wrzucasz mięso, przyprawiasz, wrzucasz warzywa, przyprawiasz trochę przykryć i gotowe na kilka dni spokój. Przynajmniej ja tak robię, ale @matra musiałaby się wypowiedzieć jak to robi po swojemu.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@pernik:
@plumkajacy_kalafior: dokladnie tak. wrzucam na zimny rondel, tu akutat mam cienko pokrojony boczek, kiełbasę i wędlinę z karczku, chwilę podsmażam, dorzucam resztę i duszę, ewentualnie ciut wody w razie potrzeby, sól, pieprz, kurkuma i tyle. fasolka jest warzywem, które nie wymaga specjalnej obrobki termicznej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz