Wpis z mikrobloga

#przemyslenia #programowanie #webdev #pytanie
Pytanie może głupie, może mondre, nie wiem. Dlaczego jest teraz takie wielkie uber ciśnienie, wręcz wścieklizna na #javascript ? Znam kilka powodów, mam kilka osobistych przemyśleń, jednak ciekawi mnie wasze zdanie. To raz. Dwa to to, czy ten język i kierunek zmian jest faktycznie taki 'łał' ? Gdzieś na Quorze czytalem żale współtworcy Chrome'a, że nie jest to dobry język a próbuje się go traktować wręcz jako backend i uważał, że jak najszybciej powinien zostać wyparty przez jakąś lepszą technologię, twierdził wręcz że w końcu tak się stanie. A jakie jest wasze zdanie na ten temat?
#javawwersjiscript
typowa_zielonka - #przemyslenia #programowanie #webdev #pytanie 
Pytanie może głupie...

źródło: comment_IvASWPjLmS3cwo6jeFsdclVYXa6Y5Iqa.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GotoFinal: Strasznie plujesz jadem człowieku, jak chcesz mogę Ci podrzucić APK tej aplikacji dla dziewczyny i sam sobie ocenisz. Co do języka to ja nie zamierzam nikogo przekonywać, dla mnie zarówno Java jak i JavaScript są bardzo porządnymi językami jednak ich zalety są skrajnie odmienne.

Nie wiem z jakimi gównianymi programami miałeś do czynienia napisanymi w Cordovie/NW.js, wiem tylko że moje zajmują mało pamięci, odpalają się na wszystkich urządzeniach, mają
  • Odpowiedz
@qbol1234: ja dorzuciłbym do twojej wypowiedzi jedno zdanie "Easy to learn, hard to master" trochę jak ze wszystkim, ale w przypadku js to w szczególności.
  • Odpowiedz