Aktywne Wpisy

Panitsch +100
Jako że odbieram teraz zaległy urlop,a pogoda nie dopisuje żeby gdzieś wyskoczyć to postanowiłem w końcu zrealizować coś co od dawna planowałem czyli wygospodarowanie dodatkowej przestrzeni w mieszkaniu. Koszt materiałów to niecałe 800 zł nie licząc mojej robocizny, ale uwinąłem się w jedno popołudnie więc nawet wliczając dniówkę to koszt poniżej 1500 zł. Dzięki temu udało się uzyskać prawie 3m2 na przechowywanie - na pewno przyda się szczególnie, że nadchodzi sezon deszczowy
źródło: obraz_2025-09-24_155525502
Pobierz
Soothsayer +13
biorę po 10 złoty od każdego i słycham państwa dlaczego wyprowadzenie się na wieś to zły pomysł i co mnie może tam w------ć a ja wysłucham i sobie przemyślę

Pytanie może głupie, może mondre, nie wiem. Dlaczego jest teraz takie wielkie uber ciśnienie, wręcz wścieklizna na #javascript ? Znam kilka powodów, mam kilka osobistych przemyśleń, jednak ciekawi mnie wasze zdanie. To raz. Dwa to to, czy ten język i kierunek zmian jest faktycznie taki 'łał' ? Gdzieś na Quorze czytalem żale współtworcy Chrome'a, że nie jest to dobry język a próbuje się go traktować wręcz jako backend i uważał, że jak najszybciej powinien zostać wyparty przez jakąś lepszą technologię, twierdził wręcz że w końcu tak się stanie. A jakie jest wasze zdanie na ten temat?
#javawwersjiscript
źródło: comment_IvASWPjLmS3cwo6jeFsdclVYXa6Y5Iqa.jpg
Pobierzźródło: comment_LcCNF0Dhv5j1J62A1SSm4dAYfFu4Gm6i.jpg
PobierzJak masz milion użytkowników, to zamiast kupować co mieś. nowy serwer, pozwól, aby to Twoi użytkownicy, kupowali sobie w domu nowego laptopa co 2-3 lata. Wyjdzie na to samo, a przy okazji zaoszczędzisz sporo kasy na serwerach i całej infrastrukturze sieciowej.
Później, ktoś postanowił
@qbol1234: i potem mamy spaghetti sznurki callbackow i uber niewydajny kod.. Kazdy medal ma dwie strony,
callback < promise < async / await < reactive extensions
@piot-rabi: znam, ale nie bylem, dzieki!
Bardzo mi się podoba funkcyjne podejście do tematu i dynamiczne kreowanie obiektów, asynchroniczny model i
@larvaexotech: Rozumiem Cię, sam się zaczynam z JS bardzo lubić, właściwie to z każdym tygodniem bardziej. Wyłamię się jednak i powiem, że jest to język trudny, szczególnie ze
Sama aplikacja odpala się i działa płynnie na Windows XP (taki sprzęt mają na warsztacie..) i potrzebuje jakieś 60 mb ramu więc nie wiem o czym mówisz. Może to kwestia tego, jak jest to napisane? Bo u mnie jedyne zarzuty jakie miałem to inny sposób renderowania czcionek