Aktywne Wpisy

onepnch +30
gównażeria teraz nigdy nie doświadczy pierwszych lat internetu i tamtego dzikiego zachodu. nie macie pojęcia jakie to było zajebiste mimo ówczesnych limitów technologii (a może właśnie dlatego)

poorepsilon +7
Miałam iść wczoraj tj. czwartek do psychiatry. Miałam budziki na 8.45, 9.00, 9.15. A jednak nie udało mi się wyjść z domu. O 9.20 zadzwoniłam do recepcji z prośbą o teleporadę. Poszłam spać. Koło 13 zadzwoniła do mnie pani psychiatra. I mówiła, że nie jest zwolennikiem porad na telefon, że nie mam chorych nóg to powinnam przychodzić, że jej też czasem się nie chce iść do pracy, że ta wizyta jest raz

Co jest bardziej przyszlosciowe, czego jest najwiecej na rynku i co przyniesie mi najwieksze korzysci finansowe. Jak byc malpka to za dobra kase ( ͡° ͜ʖ ͡°)
PS. Potrafie 'programowac' w KAREL, BASH i troche C (na potrzeby prostych urzadzen opartych o arduino.
Dzieki!
Na ten przyklad co mozna napisac w C# do czego sie nadaje glownie oraz co do czego uzywa sie glownie Ruby?
Na ile moge liczyc w: pierwszym roku, drugim roku i trzecim roku?
@TypowyNerd: do poprzedniej firmy przyszedłem z 2-letnim doświadczeniem w javie i miałem na start 4500 netto, potem się uczyłem ruby i w zasadzie moja pierwsza pensja jako programisty ruby to było 6000 netto, a potem awans itd. i teraz już mniej programuję a jestem szefem zespołu projektowego, coś pomiędzy specjalistą a kierownikiem.
Do czego glownie uzywa sie Ruby/On Rails? w czym jest dobry, ponadprzecietny wobec konkurencji?
Ruby jest szybsze od PHP7? w PHP tez sie pisze backend stron.
Potrzebuje zaczac z jezykiem ktory zagwarantuje mi kariere juz w tym roku.