Wpis z mikrobloga

Zabieram się za sformatowanie mojego lapka i moje pytanie: zostać przy windows 7, zainstalować 8 czy może 10? (lapek ma 4 GB ramu). Obok windowsa będzie stał prawdopodobnie xubuntu. #format #laptopy #windows

Jaki Windows?

• 7 48.3% (43)
  • 8 11.2% (10)
  • 10 40.4% (36)

Oddanych głosów: 89

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@p3sman: ciężko mieć dobre zdanie o 8 czy 8.1 - ten system jest ok na tabletach, poza tym nie ma tam nic wartego uwagi. Windows7 natomiast jest stabilny, szybki i idealnie się spisuje na laptopach i tak będzie jeszcze przez lata co szczególnie widać po statystykach i uparciu MS w próbach wciskania kolejnego monstrum - Windows 10 będącego de fakto w pernamentnej becie....
  • Odpowiedz
@p3sman: Nie słuchaj rad powyższych kolegów pracowałem na każdym z w/w systemie. Windows 10 na obecną chwilę jest najlepszym wyborem ponieważ działa szybko i sprawnie.
  • Odpowiedz
8.1 - ten system jest ok na tabletach, poza tym nie ma tam nic wartego uwagi. Windows7 natomiast jest stabilny, szybki i idealnie się spisuje na laptopach i tak będzie jeszcze przez lata

@Singularity00: Windows 8.1 jest lepszym wyborem na laptop i ogólnie jeżeli nie korzystasz ze starszych urządzeń peryferyjnych, wystarczy pozbyć się interfejsu metro, który to głównie zrażał użytkowników do niego.
  • Odpowiedz