Aktywne Wpisy

Darknes17 +127
Chłop chciał sobie uszyć bluzę bo nigdzie idealnej dla siebie nie mógł znaleść, a teraz zmienia maszyny na przemysłowe, bo nie wyrabia z produkcją xD
Pięknie jest po 30latach znaleść swoje ikigai (。◕‿‿◕。)
#szycie #rekodzielo #chwalesie
Pięknie jest po 30latach znaleść swoje ikigai (。◕‿‿◕。)
#szycie #rekodzielo #chwalesie
źródło: temp_file5775170451476441091
Pobierz
kuba-rozpruwa +283
źródło: temp_file5990836188467347445
Pobierz

źródło: comment_9ROTb5ba7DT4laZKnyurVM1IGFTTc2kM.jpg
PobierzJest takie określenie - memła, ale nie wiem czy ono ma takie znaczenie, o którym myślę. :|
Co ja poradzę, że tak Ciebie odbieram, nic nie poradzę.
@lewy__sierpowy: z tym się zgodzę
z tym nie. Tzn. racja - obecnie są narzędziem. Niestety. Uważam jednak, że w dużej ilości przypadków zapomoga w takiej formie pomoże uboższym tylko na krótką metę, dopóki te pieniądze się nie skończą, wtedy znowu pojawi się potrzeba zabrania bogatszym. Z jakiegoś powodu te podatki rosną, zamiast maleć :(
@RPG-7: wydaje mi się, że zrozumiałem. ale jeśli nie - wytłumacz mi. posłucham.
@Iudex: oba te systemy dążą do równowagi, czyli pewnej utopii. mimo wszystko zrobienie z wszystkich (lub większości) ludzi nie-biedaków wydaje mi się
@lewy__sierpowy: no to tutaj się na pewno zgadzamy :) Pozdrawiam.
Komentarz usunięty przez autora
to jest twoja odpowiedź na pytanie, które zadałeś wcześniej? w takim razie mam wrażenie, ze zastanowiłem się nad nim dużo bardziej. jakoś nie wyobrażam sobie, żeby młody, osiemnastoletni człowiek obudził się pewnego dnia i powiedział "dziś zostaję menelem, rzucam wszystko i idę chlać". katastrofy, jakie zdarzają się w ludzkich losach są przeróżne - od chorób, oszustw, rozbitego domu, z którego pochodzą
@void1984: no nie. ty po prostu uparłeś się co do podatku za zaradność i nie potrafisz spojrzeć na to z innej strony. a do szarej strefy i kreatywnej księgowości prowadzą nie podatki, tylko
http://lewysierpowy.blox.pl/html
@lewy__sierpowy: Przedstaw tę inną stronę. Zwłaszcza w przypadku osób z kwalifikacjami na najniższą krajową, gdy łatwiej żyć im z MOPSu, niż tyrać 40 godzin tygodniowo za 200zł miesięcznie więcej.
Jak chcesz zachęcić ludzi do rpacy, skoro mogą dostawać pieniądza za niepracowanie. Co gorsze - stracą te pieniądze, jeśliby zaczęli pracować.
@void1984: przedstawiam ci cały czas. ale ty potem piszesz o karaniu za zaradność i urzędnikach
@void1984: bynajmniej. dlatego popieram zmiany w prawie podatkowym, zakładające - w tej kwestii - mnogość progów. 86 tys dochodu to zbyt mało, żeby zakwalifikować ich do grupy objętej podatkiem 32%. uprzedzając pytanie, podobnie nie zgadzam się propozycją razem, by ustawić próg 75% dla, to chyba było, 500 tys. to też za mało.