Wpis z mikrobloga

Pojawilo sie dzis kilka pytan o #https #ssl na #wykop'ie. Zalaczam wiec link, ze architektura z naszej strony jest juz gotowa. "Jedynym" problemem sa reklamodawcy, ktorzy blokuja wyswietlanie reklam na W po httpsie, a jak wiecie albo reklamy na Wykopie, albo koniecznosc finansowania serwisu przez Wykopowiczow.
Staramy sie ogarnac temat...
m__b - Pojawilo sie dzis kilka pytan o #https #ssl na #wykop'ie. Zalaczam wiec link, ...

źródło: comment_CDVzhkKpjijErsnZi5gGl3OLpBmw4uNn.jpg

Pobierz
  • 151
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@m__b: Zawczasu pomyślcie także o anonimowych płatnościach. Nie wszyscy będą chcieli płacić przez paypal/przelew za konto w portalu, gdzie admin sprzeda dane usera przy pierwszym tupnięciu prokuratury ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@m__b

- tylko użytkownicy premium i z odpowiednio długim stażem (np. 3 lata) mogą wstawiać znaleziska #polityka.
- moderacja własnych tagów
- Mirko 2 z ostrzejszą selekcję odnosnie do spamowania
  • Odpowiedz
Robiliście rozeznanie ile musiałaby wynosić taka opłata, aby serwis mógł być utrzymywany przez użytkowników?

@BongoBong: Gdyby każdy wpłacił 10 zł to zbiórka mogłaby się skończyć w ciągu godziny ( ͡ ͜ʖ ͡) #pdk
  • Odpowiedz
@m__b: dodam jeszcze możliwość schowania jakiegoś wpisu. Tak jak na reddit jest opcja "hide". I statystyki. Co wykopałem, co zakopałem, plusowane, i wlasne komentarze najlepiej plusowane itp.
  • Odpowiedz
@m__b: szczerze mówiąc, to sam fakt, że trzeba płacić odstraszy wielu użytkowników. Zwłaszcza, że przez tyle czasu wszystko było za darmo, poza tym tego typu serwisy z reguły są darmowe. Zaczną się robić podziały itd. itp. Wypok to fajny portal, ale treści tutaj dostępne wcale nie są pierwszej klasy, jestem tutaj bardziej z braku alternatywy, a jak środowisko jeszcze bardziej się shermetyzuje, to już będzie totalna kaszana.
  • Odpowiedz
Jezeli jest taka wola, to nie widze problemu we wprowadzeniu kont premium, ktore beda specjalnie oznaczane i ktore m. in. nie beda mialy reklam. Pytanie jakie dodatkowe funkcjonalnosci w ramach tego byscie chcieli?

@m__b: Możliwość nietagowania #polityka i ewentualnie raz na jakiś czas możliwość zbluzgania kogoś bez bana ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@m__b: W ogóle jak mam gdzie ponarzekać, to przydało by się drzewko komentów, jak ma reddicie.

Jeszcze 4 lata temu było mniej ludzi i dało się to ogarnąć. Dzisiaj nie da się śledzić dyskusji w ogóle.

Wiem że macie zbyt ułomnego programistę i on nie umie czegoś takiego zrobić. Albo macie bardzo stary kod którego nikt nie rozumie, ale to raczej by było prosto zrobić.
  • Odpowiedz
Pytanie jakie dodatkowe funkcjonalnosci w ramach tego byscie chcieli?

@m__b: Możliwość wklejania pasty o serwerowni bez ponoszenia żadnych konsekwencji.
  • Odpowiedz
@kurczaczak: Dlatego wprowadzenie opłat nie powinno zwiększać hermetyzacji portalu.
Opłaty powinny dawać drobne nagrody, przydatne komuś kto spędza na wykopie dużo czasu.
Nawet głupia możliwość moderowania własnego tagu, byłaby super!
  • Odpowiedz