Aktywne Wpisy

mirko_anonim +7
✨️ Czy zmiana nazwiska po ślubie jest ważna? Ⓘ
Latem przyszłego roku planuję ślub. Jednak mam jeden ogromny zgrzyt, który dosłownie czuję jak strzał w serce. Moja narzeczona nie planuje zmieniać nazwiska – nawet nie chce podwójnego.
Od początku przygotowań na wszystko się zgadzałem. Wybór sali, muzyka, jedzenia, fotografa, nawet podróż poślubna jest wybrana stricte pod nią. Ona chce ceremonię na plaży, zgadzam się. Chce konkretną muzykę, zgadzam się. Fotograf, jedzenie, podróż poślubna –
Latem przyszłego roku planuję ślub. Jednak mam jeden ogromny zgrzyt, który dosłownie czuję jak strzał w serce. Moja narzeczona nie planuje zmieniać nazwiska – nawet nie chce podwójnego.
Od początku przygotowań na wszystko się zgadzałem. Wybór sali, muzyka, jedzenia, fotografa, nawet podróż poślubna jest wybrana stricte pod nią. Ona chce ceremonię na plaży, zgadzam się. Chce konkretną muzykę, zgadzam się. Fotograf, jedzenie, podróż poślubna –

udało mi się znaleźć na twitterze plakat, o który rozchodziło się we wpisie Burmistrz Mińska Maz. Marcin Jakubowski zakazał wieszać plakatu o Wyklętych na stronie Urzędu Miasta i w gablotach.
popatrzmy na patronaty honorowe
hmmm... ciekawe dlaczego ktokolwiek mógłby nie chcieć żeby ten plakat wisiał w publicznych gablotach...
a komentarze do tego tweeta są takie jakie można by się spodziewać
wołam @Armia_Szefernakera i @theone1980
źródło: comment_iNzAw24P3ikFWb76p2tLFk435CNM7sxA.jpg
Pobierzźródło: comment_CbUmS0x7naB0jQ2IeJDzqunNSt2KDldo.jpg
Pobierz@PatologiiZew: Dobre pytanie. Niestety poza takimi tweetami to nic nie mogę znaleźć o tej sytuacji.
Jeśli po prostu odmówił nie uzasadniając tego w żaden sposób to postąpił głupio, ponieważ bez edukowania społeczeństwa nie można się spodziewać, że cokolwiek się zmieni.
@theone1980: czyli zamiast świadomego polityka uprawiającego politykę historyczną jest to pewnie #smieszekpozakontrolo
szkoda
Pierwsze pomyślałem o prawakach, którzy bez cienia wątpliwości przyjmują informacje z szafy kiszczaka jako prawdę ale za to informacje o ŹW to kłamliwa PRLowska propaganda. Ale rzeczywiście podobny zarzut można postawić wszystkim, którzy bezkrytycznie podchodzą do Wałęsy.
@Armia_Szefernakera
Sprawa burego była już badana ponownie po upadku komunizmu.
Oparta PRLowskich dokumentach i na zeznaniach świadków, którzy żyli w tamtym okresie więc pewie byli w PZPR albo byli okropnymi komuchami. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ediz4:
Nie muszą ale czytając zeznania samych żołnierzy NSZ, jak i ludności cywilnej raczej nie ma wątpliwości co do winy Burego.
Jak widać IPN dość skrupulatnie badał sprawę.