Aktywne Wpisy
Minus09 +383
jankes83 +202
Memcen ironizuje sobie z podniesienia globalnej średniej temperatury o dwa stopnie, a walkę z ociepleniem klimatu nazywa komunizmem xD
Ten człowiek jest oderwany od rzeczywistości. Nie ma najmniejszego pojęcia jak katastrofalne byłoby takie podwyższenie
#neuropa #bekazprawakow #bekazkonfederacji #konfederacja #ocieplenieklimatu #klimat #ekologia #polityka
Ten człowiek jest oderwany od rzeczywistości. Nie ma najmniejszego pojęcia jak katastrofalne byłoby takie podwyższenie
#neuropa #bekazprawakow #bekazkonfederacji #konfederacja #ocieplenieklimatu #klimat #ekologia #polityka
Na jednym z Żoliborskich osiedli jest sobie sklepik. Delikatesy Centrum. Fajny, bo tani i można ciastka kupić (dobra karpatka ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Ostatni miesiąc był zamknięty i ludzie po osiedlu bóldupili i pytali, czemu taki fajny sklep zamknięty.
Kilka dni temu został na nowo otwarty. Ale bez alkoholu. Podobno nie dostali koncesji. No #!$%@?, zdarza się. Wciąż mają najtańszą Pepsi (4zł za 2,5 litra), więc chodzę tam.
2-3 dni temu zamontowano barierkę obok sklepu. Na dołączonym zdjęciu ją widać.
Wczoraj usłyszałem dialog starszego Pana z Właścicielką sklepu.
Starszy Pan: A po cholere ta barierka tutaj, wincyj trza chodzić
Właścicielka: No właśnie po to, żeby więcej chodzić.
Starszy Pan: Ja ni rozumi.
Właścicielka: Teraz jesteśmy dalej od szkoły i dostaniemy koncesję.
Ja patrzę na Panią Właścicielkę, oczy rozdziawione, jakbym zobaczył Yeti, a ona tylko kiwa głową i mówi:
"No tak, poważnie. W takim kraju żyjemy".
Czaicie absurd sytuacji?! Barierka na 3-5 metrów, dzięki czemu wejście do sklepu jest 3-5 metrów dalej od szkoły, dzięki czemu sklep dostanie koncesje i będzie mógł sprzedawać alkohol.
Ja #!$%@?ę. xD
#polska #coolstory #truestory #absurd #patologiazmiasta
Komentarz usunięty przez moderatora
Niedaleko też @CurlyHairGirl mieszka ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
To nagle to odległość powoduje, że młodzież chleje, a nie gówniane wychowanie?
Kto układa te upośledzone przepisy do cholery?
Za komuny waliło się bez przypału gorzałę w godzinach pracy, a nawet w samej robocie.