Aktywne Wpisy
OVHcloud +177
Cześć!
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nobody32 +47
To co zrobiło społeczeństwo z ludźmi to jest jakieś nieporozumienie. Presja na kobiety i mężczyzn urosła do takiego stopnia, że nie dziwie się, że niektórzy sobie z tym nie radzą. Oczywiście jeśli chodzi o wymagania kobiet i mężczyzn niewiele się tak naprawdę zmieniło. Tak #tfwnogf, kobiety zawsze chciały zaradnego mężczyzny, a facet kobiety ładnej, która będzie jego wizytówką. W tym poście chodzi mi bardziej o presję społeczeństwa, a nie konkretnych jednostek.
Ideał kobiety według społeczeństwa- korpobicz z 5 fakultetami, najlepiej studia ekonomiczne i coś z marketingiem. Dobrze jakby była menadżerką. Kobieta absolutnie nie może zajmować tylko i wyłącznie domem/pracować w salonie kosmetycznym, bo to przecież nie wymaga inteligencji (co jest oczywiście bujdą). Najlepiej, żeby poza pracą w swoim korpo spłodziła troje ładnych (powtarzam ładnych) dzieci, gotowała obiady, sprzątała i umiała się dobrze kochać. Nie bez znaczenia pozostaje wygląd. 170 wzrostu, długie nogi, duże c---i (D przynajmniej) i płaski brzuch. Fitness co drugi dzień wskazany. Musi lubić s--s, ale nie może się puszczać, bo będzie dziwką. Musi być niezależna, to znaczy zależna od wymagań społeczeństwa.
Ideał faceta według społeczeństwa- prawnik/informatyk/menadżer/lekarz/dobry prowiec. Co najmniej 15k (no bo przecież 10k, to na waciki). Pewny siebie z brodą żelazną i niskim głosem, 185-190 to przynajmniej. Dodatkowo poza byciem przedsiębiorcą musi mieć kaloryfer i fajną klatę, ramiona szerokie, bo suchoklatesem może być każdy. BMW X5 z salonu, to najbidniej. Ma nie potrzebować kobiety do życia. Cynik, s------l, zaliczacz.
I wiecie co? Ja się wcale nie dziwie falom depresji, mizoginii i stulejki. Smutne jest to, że ludzie zatracili tak naprawdę siebie. Ci którzy nie radzą sobie z tym zostają stulejami i mizoginami piszącymi #logikarozowychpaskow, albo gdy jest to kobieta, udają suki, a potem pół nocy płaczą w poduszkę. Wiecie dlaczego tak jest? Bo ci ludzie nie potrafią uświadomić sobie, że to tylko iluzja społeczna.
#gorzkiezale #przemyslenia #niebieskiepaski #rozowepaski
Przestałem
@lucciola: Wy potraficie czytać? Gdzie ja napisałem coś o sobie? Gdzie ja napisałem coś o łączeniu się w pary, że podajesz mi przykład zaniedbanego mężczyzny z kobietą? Ja nie jestem stulejką, przeżyłem kilka związków. Po prostu interesuje się psychologią i doszedłem
no i jesteś błędzie, są stulejkami ponieważ mają taką konstrukcję psychiczną, a nie dlatego, że społeczeństwo wywiera na nich jakąś presję. Nawet 200 lat temu mieliby prawdopodobnie problem ze znalezieniem sobie kogoś (choć na pewno mniejszy, bo byliby zmuszeni do częstszych kontaktów
Cytujesz:
Ty chyba nie masz w rodzinie/znajomych trzydziestoletniej panny/kawalera, albo kilkunastoletniego pryszczatego kuzyna.
No, straszna presja. Bo cie babcia zapytała czy masz już dziewczyne.
Historycznie, żyjemy w czasach gdzie społeczeństwo wywiera najmniejszą presje na posiadanie partnera. Przegrywom nigdy nie żyło się lepiej niż teraz i nigdy nie mieli więcej swobody. Nie ma praktycznie żadnej presji. Co najwyżej kilka pytań cioci czy koleżanki z pracy. Kiedyś staropanieństwo było równe inwalidztwu.
Presja ta jest wymyślona przez ludzi, którzy sami się źle czują z tym,
Bo Twoja teoria jest głupia i wygląda na usprawiedliwienie przegrywu :)
Bez urazy, wiem, ze możesz być zupełnie kimś innym. Tak to już jest w internecie :)