Wpis z mikrobloga

#logikarozowychpaskow

Co jest z myśleniem niektórych różowych, co?

Dzisiaj z kumpelą pojechałem do marketu. Nie jest jakąś głupią babą, typowa typiara z pracy. Wchodzimy do marketu i tekst:

R: Zawsze zastanawiam się jak oni to zrobili, że drzwi kręcą się wszystkie w tym samym czasie.
JA: Tzn.? Co masz na myśli?
R: No, że wszystkie trzy skrzydła obracają się zawsze z taką samą prędkością
JA: No przecież są przykręcone do 'rdzenia' który się obraca i to jakby logiczne, on je ciągnie...
R: No wiem, ale czemu kręcą się zawsze tak samo?
JA: Nada nie wiem o co ci chodzi
R: Jesteś komputerowcem powinieneś wiedzieć o co chodzi, nieważne

O co chodzi?
nadmuchane_jaja - #logikarozowychpaskow

Co jest z myśleniem niektórych różowych, c...

źródło: comment_cVkTVrOUU71dzEM36SC8a1IeN0uvZpCG.jpg

Pobierz
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nadmuchane_jaja: o co chodzi - to jest proste. Przy facecie wylaczyla mozg i "miedzy słowami" poprosila Cie o opieke, o wyjaśnienie tego, czego nie mogla zrozumieć, bo miała mozg w trybie half-mode, bo szla z facetem.
"Jesteś komputerowcem powinieneś wiedzieć o co chodzi, nieważne" to jest clue!
Nie dałeś odpowiedzi, zawiodłeś ją, a ona na Tobie polegała.

Tu nie chodzi o sprawy techniczne tylko o emocje a raczej zaspokojenie jej
  • Odpowiedz
@Wincyj1338:
Wtrącenia z angielskiego też są dla mnie obrzydliwe i niewygodne w stosowaniu (przełączanie słownika / wymowy). Co gorsze?

@bamalisowa:
Wywołuję, bo bralas aktywny w dyskusji, ale nie od strony, ktora wydawala mi sie najbardziej interesujaca. Sama tez jej nie poruszylas, mimo "posiadania wiedzy". A tak: pisze oczywiscie do setek ludzi, nie
  • Odpowiedz
@Sh1eldeR: przecież żartowałem. Szkoda, że jak się okazuje, faktycznie jesteś ociężały umysłowo. Teraz żałuję, że nie nabijałem się z ciebie w poprzednim komentarzu, bo wyszedłbym na pieprzonego jasnowidza.
  • Odpowiedz
@nadmuchane_jaja: Jako specjalista od automatyki mogę powiedzieć że to wcale nie było takie banalne pytanie.

Drzwi automatyczne obrotowe są napędzane przez silnik, który potrzebuje odpowiedniego sterowania, aby drzwi nie szarpały i były bezpieczne.

Jako istotne czynniki wymieniane są: wywierana siła, częstotliwość otwierania i zamykania, wymagana prędkość robocza, reperkusje wynikające z przerw w zasilaniu prądem, pożądany komfort obsługi, możliwość sterowania ręcznego i automatycznego, niezawodność eksploatacji i bezpieczeństwo
  • Odpowiedz
@Sh1eldeR: grunt, że okazało się, że jesteś tępy (sprawdź sobie kto to był Alf, geniuszu, zanim dalej będziesz buldupił i się kompromitował) i prymitywny, więc korzyść okazała się warta wysiłku.
  • Odpowiedz
@Pantokrator:
Oczywiscie! Wszak tępotę i prymitywizm najlepiej sie mierzy znajomoscia seriali telewizyjnych. Im kto wiecej oglada, tym ma bardziej wyostrzony umysl i jest bardziej wysublimowany. Chociaz chwila...

• Odpowiedz
@Sh1eldeR: Wyjątkowo głupawo wygląda Twoje wykręcanie się od faktu, że nie zrozumiałeś pierwszego dowcipu. Z kilometra widać, że stosujesz tu technikę, o której piszesz wcześniej (nie przyznam się i wyjdę na alfę), ale to w kontekście poprzedniego komentarza wygląda tak oczywiście, że aż śmiesznie.

Paczta tera jakie zastosuje technikję na tego śmieszka. Paczcie i uczcie się.

W sumie bardziej poważnie x10 wygląda:

A sorry. Nie zauważyłem, że pijesz
  • Odpowiedz
@neib1:
Nie wiem czemu tak bardzo interesują Cię szczegóły mojego rozumowania, ale niech będzie, że zając wielkanocny przyszedł za wcześnie i zostawił je w dalszej części tego posta.

Wyjątkowo głupawo wygląda Twoje wykręcanie się od faktu, że nie zrozumiałeś pierwszego dowcipu."

Przecież to oczywiste, że nie
  • Odpowiedz
@Sh1eldeR: oj tak, Pantokrator robił się na "zwykłego chama", bo nie pogłaskałem po główce po tym, jak mnie zwyczajnie obraziłeś?
No cholera, faktycznie, na twoim tle wypadam tragicznie :D

Z gapieniem się na pralkę, to głowy nie dam, czy to nie był inny serial, co nie zmienia faktu, że zamiast sprawdzić, o co mi chodzi, założyłeś, że jestem idiotą i w efekcie strzeliłeś sobie w stopę przez własną zarozumiałość.

Ale spoko, przynajmniej wiesz
  • Odpowiedz
@bamalisowa: Nie było trudne zgadnąć ocb, nie jesteśmy jacyś tępi kolesie.
Pytanie brzmi, czemu nie potrafiła zaproponować-przedstawić swojej wyobraźni możliwości zablokowania drzwi w równych odległościach ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Pantokrator:

Pantokrator robił się na "zwykłego chama", bo nie pogłaskałem po główce

Twój wybór nigdy nie polegał na pogłaskaniem po główce lub zrobieniem mi kuku. Co najwyżej na byciu chamskim lub
  • Odpowiedz
@Sh1eldeR: i dalej kąsasz i ujadasz jak mały piesek.

Ale fajnie zobaczyć, że nawet, gdy złagodzi się ton, musisz odwalić elegancki słowotok pełen prymitywnych ataków osobistych. I jeszcze to pseudopsychologizowanie zza komputera - jakże typowe dla bezsilnych ludzików z fałszywym przekonaniem o własnym sprycie (gdyby chociaż ten numer nie był oklepany przez stada wykopowych pieniaczy przed tobą).

No nic, czyli wracamy do początkowej diagnozy. Nie dość, że ociężały umysłowo, to
  • Odpowiedz
@Pantokrator:

odwalić elegancki słowotok pełen prymitywnych ataków osobistych. I jeszcze to pseudopsychologizowanie zza zza komputera

Haha, to ślicznie podsumowuje twój własny post:

typowe dla bezsilnych ludzików z fałszywym przekonaniem o
  • Odpowiedz
Ta, bo to ja tu produkuję elaboraty, w których się usprawiedliwiam i miotam jednocześnie gównem w rozmówcę, a do tego udając psychologa analizuję jego procesy myślowe. Odbicie piłeczki totalnie spieprzone. Naucz się, jak to robić i wróć grzecznie podziękować za zdobytą wiedzę.
  • Odpowiedz