Wpis z mikrobloga

Mirki dziś odkryłem problem z listonoszem. Wszystkie przesyłki które miały przyjść do mnie Chin, listonosz od razu odsyłał do nadawcy, bez próby dostarczenia, bez awizo . Dziś sprawa wyszła na jaw poczynił tak z 10 przesyłkami, uważał że tak można. Dziś szukałem, szukałem i się dowiedziałem. Człowiek #!$%@?.
Wszystko wyjaśniła mi kierownicza czy dyrektor poczty, ponieważ on i tak uważa że robił to zgodnie z przepisami.
Niby mają go pociągnąć do konsekwencji, lecz co ja mogę zrobić?
Paczki już od jakiegoś czasu w Chinach. Mali przyjaciele piszą żebym czekał, kiedyś dojdzie.

#przesylki #pocztapolska #listonosze #warszawa #aliexpress #cebuladeals #poczta ##!$%@? #chiny
  • 63
@linek_big: u mnie przy poczcie na grochowie (kickiego/grochowska) listonosz nawet nie przynosi niczego na górę, tylko od razu wypisuje awizo. Raz zszedłem na klatkę i patrzę skubaniec wypisuje przy skrzynce awizo, a ja cały czas siedziałem w mieszkaniu. Spojrzał na mnie, totalna wyjebka bo mnie kojarzy i mu ze 2 razy mówiłem, że jak chińskie znaczki to do mnie, dokończył wypisywanie i poszedł :D Już pal licho, bo i tak po
@t-time: Mnie też tak załatwiał listonosz. Nawet najmniejszego listu poleconego nie przynosił. W końcu tak mnie zirytował, że napisałem skargę (wcześniej go nie widywałem nawet). Efekt taki, że awiza pojawiają się tylko jak nikogo nie ma w domu lub jak przesyłka jest większa.
Mój listonosz bardzo prawilny, zawsze przychodzi prosto do mieszkania, pogada chwilę, a jak ma jakąś przesyłkę a widzi mnie idącego gdzieś to potrafi wołać przez całą ulicę, byle by przesyłkę oddać w moje ręce. Czasem zastanawiam się czy to nie @Old_Postman ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@linek_big: nie ważne jakich rozmiarów zamawiam przesyłki z Chin, to z tej małej poczty przy Dęblińskiej zawsze jest awizo stwierdzające ze przesyłka sie nie mieści. A ta poczta jest otwarta w tak dziwnych godzinach, że uczciwie pracujący ludzie nie sa w stanie tego odebrać ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Listonosz PRO-Pisowy kontroluje pocztę (inwigilacja) dba o Polską gospodarkę, dba o środowisko (Chińskie szkodliwe produkty) Tragedia. Aż się zastanawiam czy moje jakieś zaginione paczki nie miały podobnego przypadku. Też mam zaginione rejestrowane paczki już tu między pocztami.
@linek_big: listy polecone są z ustawy ubezpieczone na 20 krotność opłaty za ich nadanie, reklamacje może składać nadawca, a wyjątkowo adresat (przesyłka zza granicy, uzasadnia twoją reklamację). W reklamacji napisz, że żądasz 20 krotności opłaty za każdą niedostarczoną przesyłkę).