Wpis z mikrobloga

Patrzcie Mircy jak mnie zrobili na allegro. Kupiłem baterie do samsunga z data produkcji 2016.02.24 (czyli za tydzień), a firma M-GSM z Wrocławia z ul. Bałtyckiej wystawiła paragon dnia 2016.02.15

Wysłałem do nich maila z prośbą o komentarz, zobaczymy czy nam zdradzą czym podróżują w czasie.

#android #samsung #wroclaw #oszukujo #allegro #tangodown #czasoprzestrzen #podroze #podrozujzwykopem
pathron - Patrzcie Mircy jak mnie zrobili na allegro. Kupiłem baterie do samsunga z d...

źródło: comment_H4TMdcXrzsEPDywGfXEXTOjc12ry0rLj.jpg

Pobierz
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MichalQ20: jak kupisz na allegro perfumy CK za 50zł to też się dziwisz że przychodzą podróby? Ja rozumiem, z prawnego punktu widzenia masz rację (kiedyś miałem podobnie jak kupiłem ładowarkę "Samsunga" na allegro, w końcu wywalczyłem oryginalną), ale do takich spraw trzeba podchodzić z odpowiednią rezerwą. Szkoda nerwów i czasu na przekopywanie się ze "sklepem"
  • Odpowiedz
@MichalQ20: oczywiście że powinieneś, jestem tego samego zdania i piętnuje oszustów gdzie się da. Szkoda że nikt takich spraw nie wyłapuje i nie ściga nieuczciwych sprzedawców.
Mówię tylko że trzeba podchodzić do takich spraw z dozą rozsądku, nikt nie sprzedaje baterii, perfum, słuchawek czy zegarków za 1/3 wartości. Mi szkoda czasu na takie przepychanki i z perspektywy czasu wiem że wolałbym pójść do Saturna i kupić tą ładowarkę drożej niż
  • Odpowiedz
@MichalQ20: dopiero zauważyłem że nie jesteś OPem, bo do niego kierowałem swoje pierwsze pytanie ( ͡ ͜ʖ ͡)

jak chcesz kupić oryginalną baterię to szukaj w sieciówkach które mają wyspy w supermarketach (teletorium itp) albo w punktach które mają umowę serwisową z daną marką. Takie sklepy nie mogą sobie pozwolić na sprzedaż podróbek a jednocześnie mają fajne ceny.
  • Odpowiedz