Wpis z mikrobloga

@Pavuloon: Nie obchodzi mnie, co jedzą inni, ale weganie to taka szczególna grupa ludzi, która swoją fiksację żywieniową przenosi np. na swoje dzieci, więc cierpią osoby postronne i dlatego są dla mnie podludźmi. Handluj z tym.
  • Odpowiedz
która swoją fiksację żywieniową przenosi np. na swoje dzieci, więc cierpią osoby postronne

@smells_like_a_bubblegum: XD
podejrzewam, że dzieci wegan są lepiej odżywione niż dzieci 90% januszy, które są karmione najtańszymi parówkami i jogurcikami wypełnionymi cukrem
  • Odpowiedz
@Pavuloon: I na jakiej podstawie to stwierdzasz? Bo nie wiedziałem, że syrop z mlecza zjada się od wieków? xD Ach, cóż za przenikliwość i analityczny umysł xD Ja nie neguję właściwości syropu z mlecza, po prostu śmieszą mnie te wegańskie substytuty :D
  • Odpowiedz
@smells_like_a_bubblegum: stwierdziłem tak, bo powielasz bujdę, jakoby weganie w jakiś szczególny sposób krzywdzili swoje dzieci swoją "fiksacją żywieniową". Tak można powiedzieć o większości rodziców, którzy przenoszą swoje nawyki żywieniowe na to, co je się w całym domu (nawet, jeśli nie są zdrowe). Co do złego wpływu odpowiednio zbilansowanej diety wegańskiej na rozwój dziecka, bardziej zawierzam specjalistom, niż pierwszemu lepszemu januszowi z internetu.
Chyba nietrudno cię rozbawić, jeżeli śmieszy cię jedzenie
  • Odpowiedz
@smells_like_a_bubblegum:
weganie są tak s---------i, że nie jedzą miodu, bo pochodzi od owadów xD. Dlatego w---------ą "miód" z kwiatów mlecza xD

Nie obchodzi mnie co jedzą inni

Zdecyduj się. Albo cię nie obchodzi, albo piszesz na mirko jakie to ich jedzenie s---------e
  • Odpowiedz
@Pavuloon: A możesz podać nazwiska i tytuły tychże specjalistów, na których się powołujesz? No i jak możesz przy okazji ignorować specjalistów, którzy tę dietę krytykują i to mocno? Bo nie pasuje pod tezę? Dziecko, szczególnie w fazie rozwoju potrzebuje dużo białka zwierzęcego, bo tylko białko zwierzęce jest zbliżone biologicznie do ludzkiego. Nie wspominam już o innych mikro i makroelementach pochodzenia zwierzęcego, które są niezbędne i nie ma ich w produktach
  • Odpowiedz
@Aerials: Przecież to rodzice weganie decydują i do tego piję. Przed chwilą dowiedziałem się, że to nic złego, więc jak? Wegańskie niemowlę może pić mleko matki, czy nie może, bo pochodzi od zwierzęcia?
  • Odpowiedz