Wpis z mikrobloga

@Pavuloon: Nie obchodzi mnie, co jedzą inni, ale weganie to taka szczególna grupa ludzi, która swoją fiksację żywieniową przenosi np. na swoje dzieci, więc cierpią osoby postronne i dlatego są dla mnie podludźmi. Handluj z tym.
  • Odpowiedz
która swoją fiksację żywieniową przenosi np. na swoje dzieci, więc cierpią osoby postronne

@smells_like_a_bubblegum: XD
podejrzewam, że dzieci wegan są lepiej odżywione niż dzieci 90% januszy, które są karmione najtańszymi parówkami i jogurcikami wypełnionymi cukrem
  • Odpowiedz
@Pavuloon: I na jakiej podstawie to stwierdzasz? Bo nie wiedziałem, że syrop z mlecza zjada się od wieków? xD Ach, cóż za przenikliwość i analityczny umysł xD Ja nie neguję właściwości syropu z mlecza, po prostu śmieszą mnie te wegańskie substytuty :D
  • Odpowiedz
@smells_like_a_bubblegum: stwierdziłem tak, bo powielasz bujdę, jakoby weganie w jakiś szczególny sposób krzywdzili swoje dzieci swoją "fiksacją żywieniową". Tak można powiedzieć o większości rodziców, którzy przenoszą swoje nawyki żywieniowe na to, co je się w całym domu (nawet, jeśli nie są zdrowe). Co do złego wpływu odpowiednio zbilansowanej diety wegańskiej na rozwój dziecka, bardziej zawierzam specjalistom, niż pierwszemu lepszemu januszowi z internetu.
Chyba nietrudno cię rozbawić, jeżeli śmieszy cię jedzenie syropu
  • Odpowiedz
@smells_like_a_bubblegum:
weganie są tak #!$%@?, że nie jedzą miodu, bo pochodzi od owadów xD. Dlatego #!$%@?ą "miód" z kwiatów mlecza xD

Nie obchodzi mnie co jedzą inni

Zdecyduj się. Albo cię nie obchodzi, albo piszesz na mirko jakie to ich jedzenie #!$%@?
  • Odpowiedz
@Pavuloon: A możesz podać nazwiska i tytuły tychże specjalistów, na których się powołujesz? No i jak możesz przy okazji ignorować specjalistów, którzy tę dietę krytykują i to mocno? Bo nie pasuje pod tezę? Dziecko, szczególnie w fazie rozwoju potrzebuje dużo białka zwierzęcego, bo tylko białko zwierzęce jest zbliżone biologicznie do ludzkiego. Nie wspominam już o innych mikro i makroelementach pochodzenia zwierzęcego, które są niezbędne i nie ma ich w produktach roślinnych.
  • Odpowiedz
@Aerials: Przecież to rodzice weganie decydują i do tego piję. Przed chwilą dowiedziałem się, że to nic złego, więc jak? Wegańskie niemowlę może pić mleko matki, czy nie może, bo pochodzi od zwierzęcia?
  • Odpowiedz
@smells_like_a_bubblegum:

American Dietetic Association

It is the position of the American Dietetic Association that appropriately planned vegetarian diets, including total vegetarian or vegan diets, are healthful, nutritionally adequate, and may provide health benefits in the prevention and treatment of certain diseases. Well-planned vegetarian diets are appropriate for individuals during all stages of the life cycle, including pregnancy, lactation, infancy, childhood, and adolescence, and for athletes.

Dietitians of Canada

A well planned
  • Odpowiedz