Aktywne Wpisy

fuji +110
Chłop 36 lat i w końcu kupił pierwszy nowy samochód w życiu. Chłop sobie obiecał, że jak kiedyś będzie już dorosły i będzie go stać na nowe auto, to kupi coś fajnego, ale jednak krakowski centuś mocno i chłop jest za chytry nawet na swoje marzenia ʕ•ᴥ•ʔ więc ostatecznie kupił najpopularniejszy samochód w USA, czyli Forda F-150... a nie czekaj, w tym roku F-series spadło z rowerka i
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
frugASS +118
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Efekt jest taki ze uchodza za idiotow... ale jakos sobie radza ;)
@Taco_Polaco:
A zamiast skupic sie np. na matmie ktora cie interesuje bedziesz wkuwal uklad rozrodczy tasiemca.
Z drugiej strony mnóstwo moich znajomych po polskim systemie edukacji pracuje teraz w tej innowacyjnej amerykańskiej gospodarce. To co piszesz jest prawdą, ale drugą stroną medalu jest to, że mają sporą imigrację najzdolniejszych ludzi z całego świata. Oczywiście to też ich zasługa :)
Tak ode mnie dodam, że kiedyś byłem na wymianie licealnej ze Szwecją - i tam mają bardzo podobny system jak ten który opisałeś. I podobne tego
Poza tym masz to o czym pisalem z porazka. W Polsce malo
Nie wiem, czy na pewno to prawda, ale uzdolnieni sportowo, mają mniejszy nacisk na stopnie i niższy poziom, by mogli poświęcić się konkretnej dyscyplinie i reprezentować szkołę.
@Taco_Polaco:
Właśnie to mialem na myśli w zdaniu, że "to też ich zasługa". USA trochę działa jak historycznie działał Kalifat Abbasydów - sami Arabowie zbyt wiele nie odkrywali, ale hojnie
Nie no, chyba po maturatobzdura do ludzi dotarlo, ze jako narod niewiele soba reprezentujemy przez co mamy takie marne wyniki i dlaczego jestesmy tania sila robocza.
Komentarz usunięty przez autora