Aktywne Wpisy
KRZYSZTOF_DZONG_UN +467
JESTEŚ PRZECIWNY KREDYTOWI 0% I KAZDEJ INNEJ TEGO TYPU FORMIE = PLUSUJESZ
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
karol-blabert +64
Pamiętam w Gimnazjum nie miałem wystarczająco mocarnego kompa żeby udźwignąć ten temat, dopiero na początku technikum ograłem temat, piękna sprawa to była, jakoś od zawsze te ponure klimaty były bliższe memu sercu, wracałem później jeszcze kilka razy do tego tytułu, nawet niedawno z różową przyjemnie się nam grało w czwóreczkę.
#nostalgia #gry #gimbynieznajo
#nostalgia #gry #gimbynieznajo
Zachęcony wizją dobrych zarobków i elastycznych godzin pracy zarejestrowałem się wczoraj na stronie ubera i dziś o godzinie miałem spotkanie informacyjne. Pominę tu działanie samej aplikacji, bo zainteresowane osoby, pewnie wiedzą jak ona działa.
Jakie warunki trzeba spełnić, żeby zostać kierowcą ubera:
- mieć skończone 21 lat i prawo jazdy co najmniej od roku
- posiadać dostęp do samochody wyprodukowanego po 2006r min 4 drzwiowy i 50os (w usłudze ubernite- mogą jeździć starsze samochody ale mają niższe stawki i mogą jeździć tylko w pt i sob)
- posiadać działalność gospodarczą
W momencie kiedy zdecydujesz się na podjęcie współpracy trzeba im przesłać skany: prawa jazdy, ubezpieczenia fury, dowodu rejestracyjnego, zaświadczenie o niekaralności i wyciąg z punktów karnych.
Ile można zarobić?
Za trzaśnięcie drzwiami 7zł, 0,3zł za minutę kursu plus 0,7zł za kilometr. Uber pobiera prowizję w wysokości 25% od każdego przejazdu.
W momentach kiedy liczba pasażerów chętnych na przejazd jest dużo większa niż liczba kierowców uber uruchamia algorytm, dzięki któremu kursy są droższe x-razy zależy to od pogody, liczby pasażerów, wydarzeń na mieście, korków. Jest to zmienna i nie wiadomo kiedy i gdzie spodziewać się takiego mnożnika.
Gdzie jest haczyk
Kierowca podpisuje z uberem umowę o współpracy i pobiera prowizję w wysokości 25% za korzystanie z aplikacji. Jako, że wymagana jest DG, trzeba opłacić ZUS, VAT 8% na usługi transportowe oraz podatek dochodowy.
Jeżeli w trakcie kursu z pasażerem zatrzyma nas Inspekcja Transportu Drogowego możemy mieć problem. Pani z uber, zapewniała, że kierowcy pomoże wtedy prawnik z ubera, ale takiego zapisu nie chciała umieścić w umowie z kierowcą.
Na deser moje teoretyczne wyliczenia odnośnie opłacalności tego biznesu
@adiqoo @ChineseMobilePhones @VeryApe @kielonek @Asparte @passtartowy @robertx @Glos_Stolicy
#uber #pracbaza #warszawa
@lechoslaw: wyśle ci zaraz w prywatnej wiadomości co mi napisali.
!Ustawa o transporcie drogowym
!ZAŁĄCZNIK Nr 3
! Lp.: 1.1.
!Wyszczególnienie naruszeń: Wykonywanie transportu drogowego bez wymaganego zezwolenia na wykonywanie zawodu
@robertx: I raczej nie samochód, który pomieści 50 osób. ( ͡°
ps. już 2 godziniy bez zlecenia
A no i uber doplaca 20zl do kazdego kursu jeszcze :)
@lechoslaw: o k---a
@lechoslaw: Od paliwa odliczasz vat i dochodowy, nie mówiąc o reszcie kosztów. Zus też prawie cały wchodzi w koszta. Naprawy samochodu również. Do tego komórka, wizytówki, strona internetowa, choinka o zapachu kokosowym do malucha..
@EddyPL: