Aktywne Wpisy

PrzylepkaZniszczenia +705
MrRidiculous +78
#gielda Jestem na minusie na super bezpiecznej inwestycji w ETF S&P 500 która miała mi dawać 15% rocznie i emeryturę w wieku 40 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do kogo mam się zwrócić o zwrot środków?

i jako kontrargument
#sejm #dobrazmiana #polityka
eksodus 3 mln młodych ludzi i zapaśc demograficzna spowodowane zniszczeniem rynku pracy poprzez łupieżczą prywatyzacje oraz pewne dość subtelne ruchy w polityce monetarnej.
Ludzie kiedy zrozumiecie że wyjechali byli, obecni albo przyszli więzniowie, niziny społeczne, ludzie bez perspektyw, którzy tam wykonują gównoroboty i są zadowoleni bo mogą sobie tam pozwolić na "godne życie" ale nigdy przenigdy nie wskoczą tam do klasy średniej która jest fundamentem zdrowej
źródło: comment_vrsOxKlMotxSPwAisx1QffxiHLym6MBm.jpg
PobierzNie czytaj głupot z gazeta.pl
Pytam - kiedy najbardziej wzrosło?
Komentarz usunięty przez autora
Edit: bawi mnie ta retoryka.. wyuczone formułki i zaklinanie rzeczywistości. I robienie k---y z logiki na każdym kroku
"Ludzie kiedy zrozumiecie że wyjechali byli, obecni albo przyszli więzniowie, niziny społeczne, ludzie bez perspektyw, którzy tam wykonują gównoroboty i są zadowoleni bo mogą sobie tam pozwolić na "godne życ"
o chłopie, gdzieś takie bzdurne poglądy wyhodowal? czy polscy lekarze,inżynierzy chociażby w Dubaju to patologia? oni zarabiają raczej miesięcznie wiecej ile wpolsce średnia krajowa przez rok. a średnia u nas to ok. 3 tys zł miesięcznie
Zobacz na wykres który ci podrzucono pod nos- eksodus rozpoczął się pod koniec lat 90 tych- tych samych w których największą regulacją w Polsce był kodeks ruchu drogowego xD
Oczywiście ze wyjeżdżali i zarabiają dużo lepiej niż tutaj- chodzi mi o to że takich ludzi wyjeżdża 10% wobec 90% patologii która stąd ucieka.
@moglbym_byc_ale_nigdy_nie_bede:
brednie
poczytaj sobie u ostawie tzw Wilczka a potem o jej histori która była nieprzerwanym pasmem nowelizacji i regulacji.
Potem poczytaj sobie o formowaniu coraz to nowych urzędów i nadawania im kosmicznych uprawnień. Potem poczytaj sobie o regulacjach dotyczących jużtym razem znacznie szczegółowszych
@moglbym_byc_ale_nigdy_nie_bede: Ale czołowego trolla PiS to ty nie karm. On na tym zarabia.