Wpis z mikrobloga

> eksodus 3 mln młodych ludzi

Ludzie kiedy zrozumiecie że wyjechali byli, obecni albo przyszli więzniowie, niziny społeczne, ludzie bez perspektyw, którzy tam wykonują gównoroboty i są zadowoleni bo mogą sobie tam pozwolić na "godne życie" ale nigdy przenigdy nie wskoczą tam do klasy średniej która jest fundamentem zdrowej gopodarki.

zapaśc demograficzna

Ten problem się już powoli sam reguluje- od kilka lat migruje coraz więcej stosunkowo zamożnych, ułożonych, dobrze wykształconych, zdeterminowanych na sukces Ukrainców.

To co
  • Odpowiedz
@brmstufldigart: "najlepszy projekt" Ty tak na serio? dziura budżetowa 50mld, a oni pompka 20mld w patusow żeby się rozmnażali, bo człowiek myślący nie robi dzieci z myślą o 500zl bo wych.dziecka to koszt o wiele wyższy, Pozatym dziecku trzeba wychować,poświęcać mu dużo czasu, a to kosztuje więcej niż 500zl
  • Odpowiedz
@bigkangoo: troluję. poza gościem w t-shircie nic ciekawego. nowoczesna ani razu nie błysnęła (nie było riczarda nawet)
Edit: bawi mnie ta retoryka.. wyuczone formułki i zaklinanie rzeczywistości. I robienie k---y z logiki na każdym kroku
  • Odpowiedz
@moglbym_byc_ale_nigdy_nie_bede

"Ludzie kiedy zrozumiecie że wyjechali byli, obecni albo przyszli więzniowie, niziny społeczne, ludzie bez perspektyw, którzy tam wykonują gównoroboty i są zadowoleni bo mogą sobie tam pozwolić na "godne życ"

o chłopie, gdzieś takie bzdurne poglądy wyhodowal? czy polscy lekarze,inżynierzy chociażby w Dubaju to patologia? oni zarabiają raczej miesięcznie wiecej ile wpolsce średnia krajowa przez rok. a średnia u nas to ok. 3 tys zł miesięcznie
  • Odpowiedz
@brmstufldigart: ale czyja jest ta retoryka która Cie śmieszy bo nie rozumiem? chyba że chodzi o całe zakłamanie klasy politycznej. wogole przydałby mi się jakiś podpis pod moimi postami w stylu "nie głosowałem na po ani nowoczesną" bo każda krytyka rządu wiąże się na wykopie ze zrownaniem z ziemią i nie ma tu żadnej aluzji do Ciebie,raczej ogólnie wylewam żale,a wg. ironicznej nowotwory mam 'bul d--y' o poziom wykopu
  • Odpowiedz
Zobacz na wykres który ci podrzucono pod nos- eksodus rozpoczął się pod koniec lat 90 tych- tych samych w których największą regulacją w Polsce był kodeks ruchu drogowego xD

@moglbym_byc_ale_nigdy_nie_bede:
brednie
poczytaj sobie u ostawie tzw Wilczka a potem o jej histori która była nieprzerwanym pasmem nowelizacji i regulacji.
Potem poczytaj sobie o formowaniu coraz to nowych urzędów i nadawania im kosmicznych uprawnień. Potem poczytaj sobie o regulacjach dotyczących jużtym razem znacznie szczegółowszych
  • Odpowiedz
@moglbym_byc_ale_nigdy_nie_bede: 2. ale o czym to świadczy ? Jak nie zdajesz sobie sprawy z tak błachych faktów z historii gospodarzcej i okresu transformacjnego. Twój tekst jest warty tyle samo jak to, że ktośtam jest studentem prawa. dx

Ale po czwarte i najważniejsze-> mam oczy, umiem trochę liczyć, czytać i nawet NIEŹLE wyciągam wnioski, dlatego jak czytam o twoim alternatywnym kształtowaniu rzeczywistości zupełnie oderwanym od LICZB i FAKTÓW to człowiekowi się
  • Odpowiedz