Wpis z mikrobloga

@Forbot: Niby to nie moja sprawa, ale nie przesadzacie z ta ceną zestawu? Nie licząc tych płytek to te elementy są warte góra 25zł. Ciężko to komuś poleci skoro będzie musiał aż tyle przepłacić w stosunku do normalnych cen.
  • Odpowiedz
@Pipot: > Nie licząc tych płytek to te elementy...

No i masz swoją odpowiedź... Płytki na ten moment produkowane są w Polsce, bo nakłady nie są zbyt wielkie. Łatwo przekalkulować ile kosztuje produkcja :(
  • Odpowiedz
@samtive: nie, ale wiedziałem, że ktoś się do tego przyczepi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To jest zdjęcie, na którym później zaznaczone jest, który jest dobry, a który nie i dlaczego.
  • Odpowiedz
@Forbot: Ja to kiedys sie bawilem w lutowanie prawie caly miesiąc w firmie produkcyjnej. Akurat brakło im człowieka i mnie posadzili na lutowaniu. Dziennie potrafilem przerobić 200plytek tylko teraz nie pamiętam co dokladnie robiłem.
Dzieki wam chyba kupie ten zestaw, ale mówiłem sobie ze najpierw kurs elektroniki :P
  • Odpowiedz
@dktr: słuszna uwaga, akurat te nagrania są z czasu, gdy pierwotnie w zestawach miała być tania lutownica ( )
Po jednym dniu nastąpiła jej wymiana, ale kilka filmów już zostało :(
  • Odpowiedz
No i masz swoją odpowiedź... Płytki na ten moment produkowane są w Polsce, bo nakłady nie są zbyt wielkie. Łatwo przekalkulować ile kosztuje produkcja :(

@Forbot: Rozumiem. No w moim odczuciu tak wysoka cena trochę zabija cały ten kurs. To może lepiej było coś kombinować na zwyklych uniwersalnych płytkach?
  • Odpowiedz
@Forbot: Ee dobry pomysl :P a widziałem ze jest jakiś Kurs Elektroniki ver. 2. Czym sie różni od ver. 1?
I czy ewentualnie do arduino lub raspberry pi starczy mi kurs elektroniki ver. 1.
No i nie umiem za bardzo programowania, wiec do arduino i raspberry pi można podejść z pustą głową i uczyć się podczas kursu waszego arduino? Czy lepiej ogarnąć jakies C lub C++?
  • Odpowiedz
@kopek: to nie wersje tylko poziomy (w poziom 2 to kontynuacja pierwszego). Do Arduino wystarczy poziom 1. Do kursu Arduino możesz śmiało podejść na zielono, jeśli tylko ogarniasz logiczne myślenie i znasz słowa jak bit/bajt, to dasz rade ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz