Aktywne Wpisy
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
Vester2005 +49
Poszedłem wczoraj do sklepu. Ot co, zwyczajne popołudniowe zakupy, przede mną w kolejce dziewczyna, może kobieta - trudno jednoznacznie określić jej rysy ale faktem jest, że była tak ogromna, że ledwo mieściła się między dwiema kasami.
Przeciętny "Kowalski" kupuje mięso, chleb, warzywa, jakaś kobieta za mną ma produkty dietetyczne, ktoś obok zje dziś schabowego. Problemem - społecznym - jest to, że ta otyła dziewczyna kupowała: 4 dwu litrowe butelki Coli, chyba z 10 opakowań tłustej śmietanki, jakieś chipsy i coś jeszcze.
Najlepszym podsumowaniem tego wszystkiego było to kiedy poprosiła o najtańsze p-------y.
Znam ten sklep, lubię robić tam zakupy bo znam sprzedawczynie i po prostu jest sympatycznie. Kiedy płaciłem za swoje zakupy wywiązała się między mną a kasjerką dyskusja na kilka słów o tym, że tej dziewczyny zwyczajnie szkoda, bo ona tak się właśnie żywi! Jej dieta to Cola, tłusty nabiał i mocno przetworzone żarcie.
Otyłość to choroba, bardzo dotkliwa ale jej źródło jest w głowie. Obrzydzenie mnie bierze kiedy widzę w internecie akcje typu "Fat Pride" I niedorzeczne p---------e, że swoją otyłość można zaakceptować. Bzdura, takie rzeczy mogą mówić tylko ci, którzy w założeniu chcą czerpać zyski z cudzych chorób i nałogów.
Jak pomóc takim ludziom, jak leczyć z "umysłowej otyłości" i przemówić do rozsądku, że zamiast paczki syfnych chipsów można zjeść jabłko, że nie trzeba wpychać w siebie pół kilograma cukru pod postacią ciężkich napojów, że zamiast po schodach ruchomych albo windą - można wejść pieszo
Nie drwię, zwyczajnie szkoda mi tych ludzi. Ktoś zarzuci, że "co mnie to interesuje" albo "może jej tak dobrze" i wyjdzie, że czepiam się nie swoich spraw. Ja jednak myślę, że gdybyśmy się trochę bardziej interesowali innymi w dobrym znaczeniu to nasze społeczeństwo wyglądałoby inaczej.
Kiedyś to my, zdrowi i rozsądni zapłacimy za leczenie takich ludzi w przychodniach i szpitalach.
#oswiadczenie #zdrowie
@xSQr: @noekid: to to samo, chociaż w mowie potocznej węglowodany = cukry złożone, cukry = cukry proste
@xSQr: taaak, wzor fit. Wszyscy maja rozne szkodliwe nałogi, chlanie wódy czy palenie fajek wcale nie jest zdrowsze, a jakos nad takimi sie nie rozczulasz.
Zdaje sie, ze zdecydowanie wiecej ludzi schodzi z tego swiata z powodu fajek i alko niż z otyłości (powoli sie to pewno zmienia)..
Komentarz usunięty przez autora
@Incore00: 420 kalorii na litr Coca-Coli (chyba, nie mam pod ręka a na necie różnie piszą). Zwykle się zakłada że kilogram tłuszczu to 7000 kalorii więc od tych napojów przytyłeś trochę ponad kilogram, reszta
Jabłko też nie jest takie super zdrowe. Jedzenie za dużej ilosci owoców wcale nie pomoże w dobrym odzywainiu.
Oczywiście są i
@Ginden: Niestety "umieranie" takiego palacza który ma raka z przerzutami potrafi kosztować setki tysięcy złotych.