Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki.

Termin zgłaszania tematów inżynierek zbliża się u mnie na uczelni nieubłaganie, a ja wstyd przyznać dalej nie mogę wpaść na nic kreatywnego.

Tak więc szukam od jakiegoś czasu inspiracji, i tu moje pytanie czy macie może jakieś sugestie gdzie można by ową inspirację znaleźć.

Inżynierka będzie z informatyki i ogólnie myślę nad jakąś aplikacją pisaną w javie lub C# i jak dotąd wszystkie moje pomysły rozbijają się o ściany "za trywialne" i "niewykonalne".

Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki czy też miejsca w sieci.

#studia #programowanie #pomocy #informatyka
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@witajswiecie: Możesz spróbować napisać aplikację na androida do obsługi pasieki. Właśnie ostatnio byłem po miód u pszczelarza na wsi na oko 50-60 lat. Pierdu pierdu zapytał czym się zajmuję - aaa mówię, że komputery i takie tam. On mówi, że fajnie fajnie, bo on też bardzo się interesuje komputerami i tak sobie hobbistycznie robi to i owo. Zapytałem co na ten przykład - a on - że naprzykład tydzień temu
  • Odpowiedz
@wczoraj: @jurny_juhas:
wolałbym jednak by ta inżynierka skoro i tak będę musiał nad nią siedzieć przez dłuższy czas była czymś co mogę potem chociaż pokazać jako dowód że potrafię coś chociaż minimalnie złożonego samemu zrobić

@hilemz:
nie chcę brać tematu który nawet z nazwy sprawia
  • Odpowiedz
@witajswiecie: Ogólne założenie jest takie- a przynajmniej tak było u mnie na uczelni, że inżynierka to jest pokaz właściwych umiejętności i wiedzy które nabyłeś na studiach, która pozwala nawet realizować rzeczy spoza materiału, a magisterka jest już pracą czysto teoretyczną.
Teraz przykładowo jeśli masz zainteresowania pod względem sztucznych sieci neuronowych czy logiki rozmytej, to warto zrobić przy tym temacie pracę inżynierską, bo nabędziesz wiedzy, a potem po obronie inżyniera w
  • Odpowiedz