Wpis z mikrobloga

• 68
@saint: chyba wlasnie odwrotnie powinno byc - java spasiona, c++ taki zwinny i szybki, ale jak trzeba cos zrobic to java to po prostu robi :)
  • Odpowiedz
@-PPP-:

Polecam zajrzeć w temat z perspektywy komercyjnej, gdy to zrobisz dowiesz się, że język to tylko narzędzie które ma służyć robolom (programistom) w budowaniu jakiegoś projektu. Im więcej takich pierdół jak w C tym wydajność devów spada.

Dlatego gdzie tylko się da, używa się języków wyższego poziomu, a nie niższego.
  • Odpowiedz
@panodzupy: Weź nawet nie marnuj swojego i mojego czasu na takie pieprzenie. W jaki sposób to się w ogóle odnosi do tego co napisałem?

Jeśli (nie wiem czy tak jest, ale jeśli...) programując w C denerwują Cię segfaulty, to powinieneś więcej poćwiczyć. Koniec tematu, chyba że nie zgadzasz się z moim poprzednim zdaniem?
  • Odpowiedz
@kto_ma_potrzymac_dwie_dychy: PHP to inny stan umysłu. Wielu programistów za 15k uważa, że PHP to nie jest język programowania, no bo jak można programować w PHP ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Osobiście bym wołał kroić chleb łokciem, niż użerać się z PHP. Zwłaszcza, że mam nodej.js ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Osobiście bym wołał kroić chleb łokciem, niż użerać się z PHP. Zwłaszcza, że mam nodej.js ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@KaszaGryczana: Programowałem na poważniej w wielu językach, w tym w C/C++, Pythonie, PHP no i node.js. Takiego syfu jaki jest w node.js to nigdzie nie widziałem. W ogóle serio, JavaScript jest tak beznadziejnie zaprojektowanym językiem, że obecne PHP przy nim to super przemyślany język. JS to język
  • Odpowiedz
@InnyKtosek: serio ten JS z node.js taki zły?
Pisałem kiedyś w PHP, trochę w C/C++, pisałem w Javie (i nadal piszę), pisałem w C#. Troszkę zaczynam z Js (AngularJs).
Miałem zamiar uczyć się czegoś nowego po za Javą (bo jak padnie, to żeby mieć jakieś zabezpieczenie). Myślałem o Pythonie albo Js. Jeszcze nie wybrałem, ale skłaniam się do Js (w sumie już zacząłem z AngularJs) i miałem zamiar iść w
  • Odpowiedz
@mk321: JavaScript jest cholernie przydatny bo jest używany w wielu miejscach poza web a jak planujesz iść w web to jego znajomość jest po prostu niezbędna. Do tego node.js jest coraz popularniejszy i chcąc nie chcąc będziesz się na niego natykał. Ale niestety nie zmienia to faktu. że sam język wybitnie ch****y i nie wiem jakim cudem node.js zdobył taką popularność. Mam wrażenie, że wszyscy Frontend Developerzy nagle zobaczyli, że
  • Odpowiedz