Wpis z mikrobloga

Czy kupując to: https://e-dym.pl/nowosci/1069-subox-mini-starter-kit.html?search_query=kanger&results=48
i odpowiedni akumulatorek przykładowo: https://e-dym.pl/nowosci/1319-oryginalny.html?search_query=akumulator+18650&results=64
Czy to jest wszystko niezbędne, co potrzebuje do początkowego użytkownika bardziej zaawansowanych konstrukcji? Od 2 lat używam prymitywnych epapierosów z tzw. wysepek w hipermarketach i postanowiłem nie odwalać maniany. Czytam, że można ładować poprzez kabel usb. Przeczytałem FAQ, jednak zainteresował mnie ten set, nie interesuje mnie modyfikowanie, ale jak wiadomo apetyt rośnie z czasem. I czy można używać liquidów kupowanych w zwykłych sklepach?
#epapieros
  • 17
@Humbakos: Różnica cen między Suboxem, a polecanym m. in. przeze mnie zestawem Evic VTC Mini + Uwell Crown (lub podobny atomizer) to jedynie 60zł. To Twoja decyzja, ale moim zdaniem przy takiej różnicy warto ciut dołożyc do lepszego zasilania (bo to z suboxa jest po prostu średnie). Jeśli nie chcesz, odpowiadając na Twoje pytanie: tak, można używać sklepowych liquidów, ale przy takich atomizerach nie polecam palić więcej niż 6mg i polecam
@Humbakos: można wapować kupne, ale może sporo wyjść kasy na subohmie (po prostu przepał spory jest). Akumulator jest jeden z 2 sensownych - albo ten albo lg hg 2, generalnie co kto lubi. A zestaw też niczego sobie. ;)
@Techies: Przyszłościowo, słabe wykonanie tego Kangera?
@Techies: @MrGreeneye: Widzę własnie w tagu cały czas przytaczany ten Evic. Nie będę ukrywał cebula u mnie mocna i chciałbym się razem z akumulatorkiem zamknąć się do 300 zł max, dlatego ten starter kit mnie zainteresował. Może za pare miesięcy zainwestuje porządną kasę w sprzęt.
@MrGreeneye: @Waspin: Pewnie znając moje ciągoty będę pichcił własne za jakiś czas. Nurtuje mnie pytanie 6mg
@Humbakos: przyszlosciowy bo evich a 25w. więcej i kontrole temoeratury a także jest wlasnie soldinjejszy moim zdaniem
ale ten subox jest spoko jak na początek także.
@Humbakos: wiesz, subohmowe tanki palą w pytę liquidu. Masz standardowego e papierosa, używasz pewnie 1ml/dobę. A ja walczę, żeby wapować mniej niż 15ml (a miałem moment, że schodziło 20, ale wapowałem non stop - taki okres fascynacji).