@sfn3oCiaXFowkvhfFoqkyRr8hLAaTvUgzrX: Sublime. Najszybciej startuje z całej trójki i radzi sobie fenomenalnie z obrzydliwie wielkimi plikami (wpakowałem mu kiedyś gigowy log z aplikacji) nawet się nie zakrztusił. A jak nie lubisz vima to możesz używać nano.
@MattePRL: Wygrywa Sublime. Kiedyś ok 100MB odpalałem na atomie i nie wyrabiał - save trwał kilka minut. Jak mówisz że łyknął 1GB to biere. Nadal wersja 2 czy już 3 jest? Home edition free?
@sfn3oCiaXFowkvhfFoqkyRr8hLAaTvUgzrX: Jadę na trójce. Free edition to wersja niezarejestrowana. Autor pozwala używać ile chcesz bez rejestracji. Tylko czasem popup wyskoczy.
Atom to niestety przykład chorej mody na robienie apek html5 napędzanych osadzonym chromowym webview. Owszem - fajne technologie, ale siłą rzeczy mają te same wady co apki odpalane w przeglądarce.
@sfn3oCiaXFowkvhfFoqkyRr8hLAaTvUgzrX: Atom jest świetny, ale potrafił mi się krztusić już przy 1KLOC scss'ie. VS Code fajnie się prezentuje, a obecnie męczę Spacemacs'a (emacs z evil mode) - sporo nauki przede mną, ale wygląda obiecująco.
@sfn3oCiaXFowkvhfFoqkyRr8hLAaTvUgzrX: jest gvim, jest xemacs i sam emacs ma gui. Do emacsa nie mogłem się przekonać, vima używam z 10 lat, próbowałem sublime, próbowałem atoma, ale one są coś "nie te te", jak potrzebuję coś naprawdę zrobić, a nie bawić się, to vim.
@MattePRL: Prosty edytor do szybkiej edycji alternatywa dla Vim i innych terminali, do których chyba nigdy się nie przekonam.
Atom to niestety przykład chorej mody na robienie apek html5 napędzanych osadzonym chromowym webview. Owszem - fajne technologie, ale siłą rzeczy mają te same wady co apki odpalane w przeglądarce.