Wpis z mikrobloga

#javascript #nodejs

Wykopki mam pytanko odnośnie narzędzia Nodemon. Nie rozumiem w jaki sposób to ustawić żeby nie skanowało wszystkich katalogów tak bezmyślnie bo zajeżdża mi to maszynę i restartuje serwer gdy zmieniam pliki frontendu.

Jedyne co musi nodemon skanować to plik ./bin/app.js bo wszystko siedzi w tym wynikowym pliku (backend pakowany za pomocą webpacka).

Niby jest dokumentacja i próbuję:

nodemon --ignore . --watch ./bin ./bin/app.js
czyli ignorujemy katalog obecny i #!$%@? tylko ./bin, konsolka odpowiada:

26 Jan 11:43:15 - [nodemon] v1.3.7
26 Jan 11:43:15 - [nodemon] to restart at any time, enter rs
26 Jan 11:43:15 - [nodemon] watching: /home/w/project/bin/**/*
26 Jan 11:43:15 - [nodemon] starting node ./bin/app.js
Server is listening at port #8050
26 Jan 11:44:42 - [nodemon] watching 77,422 files - this might cause high cpu usage. To reduce use "--watch".

Oczywiście w katalogu ./bin/ jest tylko JEDEN plik app.js a demon skanuje także wszystkie pliki poboczne w tym node_modules itp itd.

Szukałem rozwiązania w necie ale to po prostu nie działa :( Aaa i appki nie mogę odpalić z katalogu ./bin musi być odpalona z katalogu wyżej bo ścieżki do configów itp się osrają.
  • 2
@larvaexotech: Najperw spróbuj --ignore './' ale z tego co widzę, to chyba nie możesz dodać . do ignore, --watch dodaje obserwowane katalogi wraz z './' . Nie możesz sobie stworzyć nodemon.json i dodać w nich ignora na node_modules oraz katalogi z frontendem?