Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +229
Jak długo będzie powtarzana ta z-----a narracja, że jak społeczeństwo się bogaci to ludzie nie chcą mieć dzieci?
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te

kimunyest95 +79
Znajomy Chińczyk powiedział mi, że jego mama właśnie kupiła sobie samochód za 12k EUR (po przeliczeniu) - moja pierwsza reakcja, pewnie jakaś Toyota czy Mazda, przekraczająca 5 lat…
No, ale nie - VW Tharu, model bliźniaczy Skody Karoq/Seata Ateca. 12 tysięcy EUR, nowy prosto z salonu!
A w Europie wyszedł niedawno nowy TRoc, który bez szyb na korbkę kosztuje 40 tysięcy EUR - ja wam powiem tak, niech te chciwe korporacje giną.
No, ale nie - VW Tharu, model bliźniaczy Skody Karoq/Seata Ateca. 12 tysięcy EUR, nowy prosto z salonu!
A w Europie wyszedł niedawno nowy TRoc, który bez szyb na korbkę kosztuje 40 tysięcy EUR - ja wam powiem tak, niech te chciwe korporacje giną.
źródło: IMG_5210
Pobierz

Wykopki mam pytanko odnośnie narzędzia Nodemon. Nie rozumiem w jaki sposób to ustawić żeby nie skanowało wszystkich katalogów tak bezmyślnie bo zajeżdża mi to maszynę i restartuje serwer gdy zmieniam pliki frontendu.
Jedyne co musi nodemon skanować to plik ./bin/app.js bo wszystko siedzi w tym wynikowym pliku (backend pakowany za pomocą webpacka).
Niby jest dokumentacja i próbuję:
nodemon --ignore . --watch ./bin ./bin/app.jsczyli ignorujemy katalog obecny i watchujemy tylko ./bin, konsolka odpowiada:
26 Jan 11:43:15 - [nodemon] v1.3.7
26 Jan 11:43:15 - [nodemon] to restart at any time, enter
rs26 Jan 11:43:15 - [nodemon] watching: /home/w/project/bin/**/*
26 Jan 11:43:15 - [nodemon] starting
node ./bin/app.jsServer is listening at port #8050
26 Jan 11:44:42 - [nodemon] watching 77,422 files - this might cause high cpu usage. To reduce use "--watch".
Oczywiście w katalogu ./bin/ jest tylko JEDEN plik app.js a demon skanuje także wszystkie pliki poboczne w tym node_modules itp itd.
Szukałem rozwiązania w necie ale to po prostu nie działa :( Aaa i appki nie mogę odpalić z katalogu ./bin musi być odpalona z katalogu wyżej bo ścieżki do configów itp się osrają.