Aktywne Wpisy
TrudnyMinus +45

kingszajs +3
Polecacie jakąś grę na majówkę? Szukam czegoś dobrego na PC lub PS5. Ogólnie mam za sobą wszystkie znane topowe gięty, RDRy, TLOU, GODy, Horizony, Ghost of Tsushima, Days Gone, etc. Chyba maksymalnie wykorzystałem potencjał rynku gier...
Gry multiplayer odpadają, nie kręcą mnie. Szukam czegoś co naprawdę wciągnie pod kątem fabuły i też żeby reszta aspektów trzymała sensowny poziom.
Rynek gier strasznie się skiepscil albo już ewidentnie jestem stary ( ͡° ʖ
Gry multiplayer odpadają, nie kręcą mnie. Szukam czegoś co naprawdę wciągnie pod kątem fabuły i też żeby reszta aspektów trzymała sensowny poziom.
Rynek gier strasznie się skiepscil albo już ewidentnie jestem stary ( ͡° ʖ

Mirki, mam problem z przeciążeniem operatora do wpisywania danych liczby zespolonej: http://pastebin.com/aRGetbNb
przy kompilacji całości wyskakuje error: cannot bind 'std::istream {aka std::basicistream}' lvalue to 'std::basicistream&&'|
Pomogła by jakaś dobra dusza? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz lepiej? Zaprzyjaźniona funkcja widzi atrybuty prywatne, ale nie może ich zmieniać, więc muszę to zrobić metodami klasy.
Czemu niby nie może? Jak zaprzyjaźniona to zaprzyjaźniona. To jak są gettery i settery to się w ogóle nie powinno to inna sprawa.
@Javkens: Jak by coś to error by się przydał.
Wogóle to masz dwia te same operatory zdefiniowane, ten dógi to w drógą stornę >>
Osobliwość klasy musi mieć zadeklarowanego przyjaciela, a nie jakaś osobliwość trzecia by o tym ustalała. Natomiast operator dla strumieni z twoim typem definiuje się w scope globalnym.
Poczytaj o terminach deklaracja vs. definicja.
Dobra doczytałem że to problem gcc i ten błąd po prostu może znaczyć że nie znalazł twojego przeładowania. Eh kiedy te Concepty wejdą do C++ (╯︵╰,)
std::istream & operator>>(std::istream & os, Complex0 & c)zamiaststd::iostream & operator<<(std::iostream & os, Complex0 & c)?pozatym do
istreamnie można zapisywać ;-D twoja funkcja dalej jest #!$%@? ;-Fiostream. Coś ci nie idzie.