Aktywne Wpisy

Czy ja jestem jakiś nienormalny czy co ale co ludziom przeszkadzają fotoradary albo odcinkowe pomiary prędkości? Może wystarczy jechać zgodnie z przepisami? A najbardziej śmieszą mnie komentarze typu "rząd łupi kierowców" - no to jak ktoś będzie jechać zgodnie z ograniczeniem to mu chyba nic extra nie doliczy? xD
Ja się nauczyłem jeździć zgodnie z przepisami w UK, gdzie każde przekroczenie prędkości i mandat, chociażby najniższy to kosmiczna zwyżka przy kolejnym ubezpieczeniu
Ja się nauczyłem jeździć zgodnie z przepisami w UK, gdzie każde przekroczenie prędkości i mandat, chociażby najniższy to kosmiczna zwyżka przy kolejnym ubezpieczeniu

Porównanie rat kredytu na 30 lat na 500k w Polsce (u góry) i w Niemcach #nieruchomosci #banki
źródło: 1000005351
Pobierz

Mirki, mam problem z przeciążeniem operatora do wpisywania danych liczby zespolonej: http://pastebin.com/aRGetbNb
przy kompilacji całości wyskakuje error: cannot bind 'std::istream {aka std::basicistream}' lvalue to 'std::basicistream&&'|
Pomogła by jakaś dobra dusza? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz lepiej? Zaprzyjaźniona funkcja widzi atrybuty prywatne, ale nie może ich zmieniać, więc muszę to zrobić metodami klasy.
Czemu niby nie może? Jak zaprzyjaźniona to zaprzyjaźniona. To jak są gettery i settery to się w ogóle nie powinno to inna sprawa.
@Javkens: Jak by coś to error by się przydał.
Wogóle to masz dwia te same operatory zdefiniowane, ten dógi to w drógą stornę >>
Osobliwość klasy musi mieć zadeklarowanego przyjaciela, a nie jakaś osobliwość trzecia by o tym ustalała. Natomiast operator dla strumieni z twoim typem definiuje się w scope globalnym.
Poczytaj o terminach deklaracja vs. definicja.
Dobra doczytałem że to problem gcc i ten błąd po prostu może znaczyć że nie znalazł twojego przeładowania. Eh kiedy te Concepty wejdą do C++ (╯︵╰,)
std::istream & operator>>(std::istream & os, Complex0 & c)zamiaststd::iostream & operator<<(std::iostream & os, Complex0 & c)?pozatym do
istreamnie można zapisywać ;-D twoja funkcja dalej jest z-----a ;-Fiostream. Coś ci nie idzie.