Aktywne Wpisy

kwasnydeszcz +43
musiałam zrobić mnóstwo badań do wizyty z medycyny pracy na studia (ekg, okulista, lipidogram, bilirubina, próby wątrobowe) no i wydrukowałam te wyniki razem z morfologia, bo mi zlecił lekarz przy okazji. no i baba tak patrzy i pyta:
- mięsa pani nie je?
- no nie
- szkoda. dlaczego nie je pani mięsa?
- ze względów ideologicznych
- no i ze względów ideologicznych ma pani anemię
czy to jest normalne, że lekarz
- mięsa pani nie je?
- no nie
- szkoda. dlaczego nie je pani mięsa?
- ze względów ideologicznych
- no i ze względów ideologicznych ma pani anemię
czy to jest normalne, że lekarz
rocky93 +486

Opiszę tutaj trzy problemy:
1. Pierwszy problem mam z typami wyliczeniowymi - enum. Tutaj znajdziecie kawałeczek kodu, który niestety nie działa. Czekam na sugesitę.
2. Drugi z importami. Używam Eclipse, pierwszymi rzeczami jakie wykorzystałem były klasy od autora Thinking in Java, które pobrałem, wrzuciłem do mojego projektu, zaimporotwałem. Mimo, że poprawnie wykorzystuje nowe metody to pokazuje błąd przy linijcie importowania:
i odpowiedź
Przy wykorzystywanej metodzie print(); mam coś takiego
Podkreślam, mimo tych alertów o błędach wszystko działa poprawnie, choć coś mi mówi, że nie powinno tak być :)
3. Pliki *.jar. Chcę poznać skrypt Sikuli. Najpierw trudziłem się z otworzeniem pliku właśnie sikulixsetup.jar przez jre(?) (pic) - tak jak wpisywanie tak i double-click (z domyślnym otwieraniem przez javaw.exe) nic nie dał, dopiero udało mi się go rozpakować poprzez eclipse do mojego projektu i to znowu pojawia się problem z importem z punktu 2, z tym, że nie wiem czy działa.
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi (⌒(oo)⌒)
1) public class Portfelik -> public static class Portfelik
2) prawdopodobnie zaimportowałeś te klasy do 'swojej' struktury projektu, więc nie możesz się odwoływać przez net.mindview... tylko przez pl.moj.pakiet.etc...
3) ciężko cokolwiek powiedzieć, bo nie wiem, co ten .jar zawiera. Możesz go otworzyć i pokazać, co jest w środku?
1) dzięki, działa :)
2) 3) tak to wygląda, mogłem trochę zamieszać z mindview
Dało mi taką samą odpowiedź jak przy wypisaniu java.exe
2) spróbuj kliknąć prawym na folder 'net' -> Build Path -> Use as Source folder
3) Chodziło mi o pokazanie zawartości archiwum sikulixsetup.jar, możesz to otworzyć jako zwykłe archiwum plików.
2) Wystąpił błąd, potem trochę namieszałem, teraz znalazłem rozwiązanie do pierwotnego problemu, ale jeszcze pare innych errorów doszło
3) Chodzi o otworzenie w winrarze? (Nie wiedziałem, że w ogóle tak mogę)
Wrócę do tego pojutrze najwcześniej i jeśli pozwolisz zawołam w tym wątku
Window -> Preferences -> General -> Appearance -> Theme