Aktywne Wpisy
luke-mat +423
Święta się zbliżają, a więc wożenie rodziny samochodem.
Pamiętaj, jeśli rodzina powie Ci "każdy płaci za siebie" i nie chce zapinać pasów.
Masz prawo powiedzieć: "Zapinasz pasy lub wysiadasz"
80kg Pasażer za kierowcą, bez pasów, przy stłuczce przy 50km/h uderza w fotel kierowcy z siłą 2 ton
#samochody #motoryzacja
Pamiętaj, jeśli rodzina powie Ci "każdy płaci za siebie" i nie chce zapinać pasów.
Masz prawo powiedzieć: "Zapinasz pasy lub wysiadasz"
80kg Pasażer za kierowcą, bez pasów, przy stłuczce przy 50km/h uderza w fotel kierowcy z siłą 2 ton
#samochody #motoryzacja
źródło: image
Pobierz
56632 +26
źródło: Screenshot_8
Pobierz

Jako, że praca zdalnie na VPS jest trochę problematyczna, chyba zastosuję jakieś lokalne rozwiązanie.
Jak programujecie lokalnie? Symfony postawione na Windowsie? Może wirtualna maszyna? A może macie po prostu linuxa do pracy postawionego lokalnie?
#pytanie
man rsynci tam znajdziesz wszystko, internet jest pełen przykładów użycia rsynca. Ale zamiast tego postaw linuxa i na nim pracuj lokalnie, jest wygodniej.@kmicolo: od strony linuxa to ogarnąłem, ale za cholerę nie potrafię znaleźć nic na temat rsync w Windowsie - o to mi chodzi, a cholernie by mi to ułatwiło pracę. Linuxa póki co instalować nie chcę.
vagrant uruchomiony na detyku z przekierowaniem portow 80, 443 i 21. Przez to mój komputer się nie męczy (jak naprzykład pracuje na innym tymczasowym komputerze)
PS: VirtualBox na Windowsie 10 to jest tragedia, ale z najnowszą wersją powinno działać. Od chyba 4.3 był hardening i maszyna nie odpali jeżeli przeszkadza jej pewien program(np. antywirus). Na starszych wersjach VirtualBoxa nie działa większość typów sieci w Vagrancie, a na nowszych były problemy z Windowsem 10 jako host. Znalezienie rozwiązania zajęło mi trochę...