d.....r
d.....r
1
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
g.....i
g.....i
1
d.....r
d.....r
@gregoriami: tak, ale to nie jest wolny rynek co chce zrobić JKM to jest wolna amerykanka
1
d.....r
d.....r
@gregoriami: to, że JKM chce zdelegalizować sanepid, bo przeszkadza przedsiębiorcom. gdyby doprowadził do czegoś takiego i ludzie by się potruli to prędzej by go wynieśli niż doszedł do władzy. poza tym uważam, że sanepid i tak trochę się obija, chociażby z solą drogową.
1
d.....r
d.....r
0
5.....h
5.....h
@dreaper: Lewak :P zaraz sam wlacze kompa i sprawdze moje poglady :)
0
d.....r
d.....r
@5th: długo schodzi, więc musisz być na to przygotowany
0
artpop
@dreaper: Chyba identyczne jak ja.
0
d.....r
d.....r
@artpop: chyba nie, bo u ciebie czarny nie pokrył się z czerwonym @gregoriami: ja po prostu uważam, że prawo do szczęścia innych ludzi jest ważniejsze niż moje uprzedzenia.
0
g.....i
g.....i
@dreaper: Głosuję na niego, bo jako jedyny jest za wolnym rynkiem. Nie zgadzam się z nim w wielu innych kwestiach.
0
5.....h
5.....h
@dreaper: Jak dlugo?
0
g.....i
g.....i
@dreaper: cholerne edytowanie wpisów, pytałeś o JKM :P
0
d.....r
d.....r
@5th: jakieś 50 wpisów, chyba, że się nie będziesz zastanawiał to szybciej :D
0
g.....i
g.....i
@dreaper: I co w tym złego?
0
g.....i
g.....i
@dreaper: Sanepid w Polsce działa tak jakby go nie było. Po co marnować pieniądze. A jak się ludzie potrują, to dana firma upadnie, a osoby ją prowadzące zostaną skazane. Podobnie jak w Chinach przy aferze z mlekiem.
0
g.....v
g.....v
@gregoriami: Ty tak serio? Moim zdaniem tacy ludzie, którzy piszą "a najwyżej się potrują" tylko szkodzą wolnorynkowym poglądom.
0
g.....i
g.....i
@gusst4v: Nie napisałem 'najwyżej'. Żadna firma po prostu nie pozwoli sobie na wypuszczenie szkodliwego produktu, takie wałki jak sól drogowa i wiele innych nie zdarzają się wszędzie.
0
d.....r
d.....r
@gregoriami: gdyby był nieograniczony rynek to konkurencja doprowadziła by prędzej czy później do tego, skoro głównym wyznacznikiem jest cena
0
5.....h
5.....h
@dreaper: Oto mój wynik w sumie tego się spodziewałem.

Nie było tak długo :)

@gregoriami: Tylko gdyby nie sanepid to takie wałki zdarzałyby się częściej.
0
d.....r
d.....r
@gregoriami: z resztą tak samo jest z produkcją której nie ma, bo jest w chinach. skoro konkurencja robi w chinach to ten kto chce osiągnąć zysk nie może sobie pozwolić na dodatkowe koszty jakimi jest zatrudnienie europejczyków.
0
d.....r
d.....r
0