Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +299
Ten wpis dedykuję wszystkim tym, których poznaliśmy w wirtualnych światach, a którzy zniknęli bez pożegnania.
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz
Zazdro +404

mam taki kawałek kodu:
public function __construct($username, $password){$this->_username = $username;$this->_password = $password;$curl = new Curl();$curl->setTimeout(120);$this->_browser = new Browser();$this->_browser->setClient($curl);$this->_browser->getClient()->setOption(CURLOPT_COOKIEFILE, 'cookies.txt');$this->_browser->getClient()->setOption(CURLOPT_COOKIEJAR, 'cookies.txt');}Gdy odpale taką komendę:
to plik jest tworzony (cookies) ale gdy dodam taska do crona to pliku nie tworzy?
task dodałem do crontab dla sudo i jest odpalany jako
root.no wiec zmieniłem aby odpalać go jako "ja"
ale i to nie chce działać.
Gdy na cookie.txt dodam chmod 777 to - niestety też się nie tworzy.
Nie mam pomysłów na to... co poradzicie?
Aha i gdzie tworzy się cookie? Podales lokalizacje względną. Dodaj lokalizacje bezwzględną, do np ~/app/cache/cookie.txt
Btw w sciezce masz doubleslash "wwwdata//te"
@Klopsztanga: gdy odpale zadanie ręcznie to plik tworzy się tu:
print_r($_COOKIE);źródło
i zapisz do jakiegoś pliku logów.
Wygląda na to, że z crona się COOKIES zapisują w innej ścieżce niż
@Avario: hahaha :D
spoko, to tylko do testów było napisane na szybko.
btw problem rozwiązałem już - zapomniałem wywołać motodę logowania...