Aktywne Wpisy
Whiskeyjack29 +116
Napisałem sobie posta że zarabiam 13 500 netto, czyli 22 000 brutto a pracodawca daje 26 500 + benefity pozapłacowe powiedzmy łącznie 27 000 i ciężko z zakupem mieszkania w Warszawie (w której pomimo mojej niechęci do tego miasta dla bezpieczeństwa zostać muszę, bo zdalna to 5% obecnego rynku). Ile się wylało boomerstwa że wcale nie jestem w top 10% zarobków, że co ze mnie za IT skoro dostaje takie grosze, że

lubie-sernik +73
Minęły kolejne dni mojego pobytu w Azji, więc pora na kolejny wpis (ʘ‿ʘ)
W czwartek umówiłem się z @Arcane89 i jego byłą dziewczyną Jaruwan na p--o przy Khao San Road. To miejsce pełne knajp, dyskotek i wszelkiego rodzaju lokali. W jednej z knajp wypiliśmy po kilka piw, a przy okazji zamówili mi Pad Thaia (zdjęcie w komentarzu), który okazał się najlepszym posiłkiem, jaki do tej pory jadłem w Tajlandii.
W czwartek umówiłem się z @Arcane89 i jego byłą dziewczyną Jaruwan na p--o przy Khao San Road. To miejsce pełne knajp, dyskotek i wszelkiego rodzaju lokali. W jednej z knajp wypiliśmy po kilka piw, a przy okazji zamówili mi Pad Thaia (zdjęcie w komentarzu), który okazał się najlepszym posiłkiem, jaki do tej pory jadłem w Tajlandii.
źródło: 1
Pobierz

mam taki kawałek kodu:
public function __construct($username, $password){$this->_username = $username;$this->_password = $password;$curl = new Curl();$curl->setTimeout(120);$this->_browser = new Browser();$this->_browser->setClient($curl);$this->_browser->getClient()->setOption(CURLOPT_COOKIEFILE, 'cookies.txt');$this->_browser->getClient()->setOption(CURLOPT_COOKIEJAR, 'cookies.txt');}Gdy odpale taką komendę:
to plik jest tworzony (cookies) ale gdy dodam taska do crona to pliku nie tworzy?
task dodałem do crontab dla sudo i jest odpalany jako
root.no wiec zmieniłem aby odpalać go jako "ja"
ale i to nie chce działać.
Gdy na cookie.txt dodam chmod 777 to - niestety też się nie tworzy.
Nie mam pomysłów na to... co poradzicie?
Aha i gdzie tworzy się cookie? Podales lokalizacje względną. Dodaj lokalizacje bezwzględną, do np ~/app/cache/cookie.txt
Btw w sciezce masz doubleslash "wwwdata//te"
@Klopsztanga: gdy odpale zadanie ręcznie to plik tworzy się tu:
print_r($_COOKIE);źródło
i zapisz do jakiegoś pliku logów.
Wygląda na to, że z crona się COOKIES zapisują w innej ścieżce niż
@Avario: hahaha :D
spoko, to tylko do testów było napisane na szybko.
btw problem rozwiązałem już - zapomniałem wywołać motodę logowania...