Wpis z mikrobloga

@etimeel: Generalnie nic czego komputer nie byłby w stanie zrobić, nawet więcej, są ograniczenia ilości efektów czy czasu loopera ze względu na moc obliczeniową DSP, co nie ma miejsca w przypadku PC. Jeżeli chciałbyś jeszcze więcej możliwości za mniejszą cenę to warto zainteresować się wirtualnymi wzmacniaczami, wystarczy jedynie dobry interfejs audio i odpowiednie oprogramowanie, a można przebierać nie tylko w GR5 i AT3.
@NeXIcE: No może by to poszło rzeczywiście, ale:
1) laptop z dobrym CPU, bo cpu ogranicza, jak wspomniałeś, możliwości efektu
2) nie masz możliwości zmieniania brzmienia nogą
3) nie masz kaczuchy

owszem, jest to dostępne w Rig Kontrol, ale nie widzę tego jakoś u nich w sklepie.

Tak czy tak cenowo może wyjść gorzej nawet, jeśli nie masz już w domu laptopa i dobrego interfejsu audio.

Gratulacje @Helsantonio_Montes - pomogles mi i naprowadziles, bo greendaya jednak nie rozpoznalem (myslalem ze to Kravitz Fly away, bo te same akordy, tylko inne brzmienie gitary)

1. Mario - Koji Kondo
2. [nieodgadniete 0:21-0:28] - nie wiem czy to w ogóle jest jakiś utwór konkretny, czy nie jakiś generyczny finish jazzowy
3. Green day boulevard of broken dreams @Helsantonio_Montes
4. Ac/dc back in black @Helsantonio_Montes
5. Metallica - Enter sandman
6. Rage
2) nie masz możliwości zmieniania brzmienia nogą

3) nie masz kaczuchy

@etimeel: wystarczy ci dowolny kontroler midi z pedałem ekspresji, dosc tani i popularny jest np. fcb1010

Ja akurat mam, więc się przyjrzę i policzę ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale raczej stanie na HD...

Jak podłączasz gitarę bezpośrednio pod niegitarowy interfejs i chcesz, żeby to zabrzmiało to uzywaj wejscia o wysokiej impedancji (500kOhm). A jezeli chodzi o
rig potrafi naprawe zajebiście brzmieć, kup dobre monitory i pobaw się ustawieniami, to że z głośników z laptopa nie brzmi to nie wina programu

@wihajster-do-tentegesowania: Zajebistosc - subiektywna sprawa, co dla jednego jest zajebiste, dla drugiego moze byc niewarte uwagi. A monitory mam, THX dalo im certyfikacje pm3 to jakotako grają. Mam tez Mese DR, tak samo jak programowy model tego wzmacniacza, ktory urywa dupe... I mimo, ze firme NI lubie