Aktywne Wpisy
roster1 0
Gaz czy Indukcja ?
Jaki z perspektywy czasu jest wasz stosunek do indukcji po przejściu z gazowej kuchenki ?
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #pytanie #remontujzwykopem
Jaki z perspektywy czasu jest wasz stosunek do indukcji po przejściu z gazowej kuchenki ?
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #pytanie #remontujzwykopem
xionacz +159
Z serii: Tajemnice gastronomi wakacyjnej(i nie tylko) ( ͡º ͜ʖ͡º)
#jedzenie #jedzzwykopem #heheszki #gastronomia
#jedzenie #jedzzwykopem #heheszki #gastronomia
Wiem, że materiał jedzie z #krakow do stolicy rogali. Może to jakiś Mirek? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
U mnie tak jak przewidywałem ciężko - gorączka, wysypka, stan zapalny w pachwinach - i to wszystko od tego białka króliczego. Tak czy siak idziemy caly czas do przodu ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Sam miałem pobierany szpik kostny dwa razy (do autoprzeszczepu) więc walcie śmiało z pytaniami czy boli pobranie i tak dalej, odpowiem w miarę możliwości.
Miłego dnia kochani!
#prosilechoruje
#medycyna #oswiadczenie #barylkakrwi
@Doleginho: No i elegancko (ʘ‿ʘ)
@prosile: z tym michauem to same problemy. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Kobieta, z którą przyszło Ci rozmawiać na negocjatora się nie nadaje, ale Twojego stanowiska też nie bardzo pojmuję. Ja się zapisałam i podobnie jak Ty nie wiem, jak zareaguję na tą wiadomość, czy się ucieszę, czy wystraszę, nie wiem czy będę w podróży, itp. Wiem jedno, że pomoc w walce o życie drugiej osobie jest ważniejsza
Jak
@prosile trzymaj się ciepło, Cumplu :)
Największym plusem jest to, że masz kompleksowe badania na praktycznie wszystko robione. Nie możesz zaszkodzić biorcy. To oni Cię dopuszczają, więc nie masz się martwić o to, że możesz mu w jakiś sposób zagroźić.
Pobranie z krwi obwodowej wygląda bardzo podobnie jak pobieranie krwi. Powyżej masz link do mojego materiału, a to jest fotka
@Tsukiko: Dziewczyno, ale ty masz problemy... Wkurza cię kampania? To może nie gadaj już z wolontariuszami, którzy próbują innych namówić? Sama wiesz, że nie chcesz, no to nie idź, nie gadaj o tym i tyle. Ale kampanię zostaw w spokoju.
No i nie wydaje mi się, że biorca wie od razu, że pojawił się dawca, myślę, że w takich fundacjach durnie nie pracują,
Wkurza mnie to, że forma jest narzucająca, bo na pewno nie zachęci mnie do
Wygląda na to, że żadna z nas się nie przekona do drugiej racji ;) Zatem życzę więcej asertywności, żeby podobnych wolontariuszy szybciej spławiać ;)
I nie denerwuj się
Ja przyznaję rację, że to szczytny cel, że osoba, która się nie boi powinna się zapisać, po prostu jest też druga strona takiej pomocy, kiedy przychodzi do rozliczenia. A obawiam się, że sporo osób lubi dawać lajki na facebooku jakiejś akcji ale jej nie wspierać. No i ja jestem taką osobą, mogę zrobić jakiś przelew raz na jakiś
Jeżeli pobiorą zbyt dużo materiału to i tak muszą to podać w ciągu 48 H od pobrania, bo przepadnie - bez zamrożenia.
Myślisz tutaj o zabezpieczeniu "dawcy" w razie jakiejś choroby? Zazwyczaj nie zbiera się, aż tyle tych komórek aby można odseparować dla biorcy i jeszcze