Aktywne Wpisy
Doxori +1
Mirki! Stoję właśnie przed zakupem pierwszej zmywarki 45 cm w zabudowie do kuchni. Totalnie jestem zielony w tym temacie. Czy możecie polecić jakąś firmę, konkretny model? Na co zwracać uwagę, jakieś bardzo przydatne funkcje? Wszelkie rady mile widziane. Półka cenowa - średnia. Myślałem, żeby wydać około 2500 zł max, ale nie wiem czy się zmieszczę z czymś sensownym. #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #agd #zakupy #elektronika #kuchnia #meble
Smykalke24 +5
#przegryw chłopini się umyła i zaraz pójdzie do sklepu. Szkoda że woda nie zmywa tłuszczu. Schudłam kilogram przez trzy dni. Ważę 120kg #grubabezmanleta
Wiem, że materiał jedzie z #krakow do stolicy rogali. Może to jakiś Mirek? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
U mnie tak jak przewidywałem ciężko - gorączka, wysypka, stan zapalny w pachwinach - i to wszystko od tego białka króliczego. Tak czy siak idziemy caly czas do przodu ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Sam miałem pobierany szpik kostny dwa razy (do autoprzeszczepu) więc walcie śmiało z pytaniami czy boli pobranie i tak dalej, odpowiem w miarę możliwości.
Miłego dnia kochani!
#prosilechoruje
#medycyna #oswiadczenie #barylkakrwi
Ba, list gratulacyjny od marszałka wojewodztwa nawet dostałem po 2 czy 3 latach od pobrania... Miło ze pamietali, papier schowany... Bo nawet czekolady nie dali :P Ale za
@marcin100895: pewnie przez jakiś moment tak, później ta krew odfiltrowana wraca do Ciebie, jest tam antykoagulant więc co najwyżej będą podawać Ci elektrolity w kroplówce.
@Kreation: miałem pobierany z kolców biodrowych, dysku biodrowego oraz aferezę da się przeżyć na luzie. Lekarz decyduje.
@Pertaseth: przy braku powikłań i poboru
@prosile: szlag, znowu zapomniałem o tej kopercie. Po miesiącu/dwóch można zrobić ten wymaz z policzków czy lepiej poprosić DKMS o przysłanie nowego pakietu?
@krzyzakp: Gratuluję! Wiem na pewno, że po 6 miesiącach można list dostać. Moja koleżanka oddała dla gościa z USA i czeka na list.
troche #pokazmorde
@enron: nie wiem co robiłeś z tymi patyczkami do wymazów ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
Tak samo, zostając dawcą szpiku nie zawsze można pobrać komórki z krwi (jest to preferowana metoda, ale w niektórych przypadkach się nie da), więc trzeba być przygotowanym także
@prosile: no właśnie nic ;) Spacerują sobie w moim plecaku w nierozpieczętowanej kopercie...
@Daareek: nie chcę się tutaj rozwijać na temat jakiś teorii spiskowych. Masz z Indonezji czy Bangladeszu bliżej do Chin niż z Polski. Bardziej tam patrzyłbym na rynek organów o stosunkowo dobrej jakości do ceny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Każda minuta jest ważna przy transporcie organów.
Tatuaz boli.
Anal tez podobno boli.
Zycie w ogole boli.
Porod boli jak jasna cholera.
Z wiekszosci z tych rzeczy nie rezygnujemy 'bo boli'.
Wklucie igly i pobranie krwi mialo by byc gorsze? Zwlaszcza, gdy mowimy o teoretycznym uratowaniu czlowieka? Mogl bym zaczac polemike.
Oczywiscie, kazdy odczuwa bol inaczej i sa rozne progi ktore jestesmy w stanie zniesc.
Niemniej, wydaje mi sie, ze pozwolenie na pare wkluc
@Jessamine: bałaś się oddania krwi pokonałaś to, jesteś dumna z siebie
bałaś się oddać szpik panicznie się tego bałaś, wyobraź sobie jak wtedy będziesz się czuła
Jeżeli będziemy myśleć jaki niewiadomy ból może nas spotkać będziemy cali zestresowani a nie o to tu chodzi wszystko na luzie trzeba brac. Alleuja i do przodu (。◕‿‿◕。)