Wpis z mikrobloga

@regis3: Jeśli patrzeć od strony producenta - to może i tak. Jeśli widzisz dostęp do większej liczby opcji to chętniej spędzasz czas na Facebooku, czy coś takiego.

Z mojej strony jako użytkownika hamburger menu oznacza:
- brak konieczności nauki interfejsu - jeden rzut okiem i widzę
- trywialne przechodzenie bezpośrednio do elementu, który mnie interesuje
- wygodna nawigacja

Spędzanie więcej czasu w aplikacji to argument raczej przeciw niż za - czas
@Ginden: Nie neguję przydatności hamburgera jako dodatkowych opcji - jeśli takie są w ogóle potrzebne. Jestem zwolennikiem kontekstowo wyświetlanych informacji, tak abym nie musiał szukać niczego w menu. Czasem nie da się upchnąć wszystkiego ale niewielu zadaje sobie trud przeanalizowania czy jest w ogóle taka konieczność. Nawigacja może się zmieniać w zależności od tego gdzie jesteśmy. Hamburger to taki dupochron. Coś w stylu menu File/Plik z dawnych czasów.
@Ginden: chodzi właśnie o to, że przez Hamburger menu tracisz czas. Tab bar z tego powodu jest lepszy, bo wszystko masz pod ręką (a nie schowane za przyciskiem menu). Dla starszych użytkowników ta ikonka nie jest i pewnie już nigdy nie będzie intuicyjną. Jak tam mamy jakieś portfolio, to jeszcze nie jest tragedia - tak wiele szkód nie wyrządza, ale implementować Hamburger na stronie codziennego użytku to słaby strzał. A widziałem