Mam taki Problem ze przy wysypaniu sie windowsa 7 (bsod) i ponownym uruchomieniu nie widzial partycji d: gdzie ja mam na fizycznym dysku 2 partycje (c: d:) po stawieniu na twardo literki (:d) tez nie widzialo partycji d: wiec wrzucilem plytke z winda 7 i dalem opcje naprawy. Po ponownym uruchomieniu nie widzialo wogole systemu i MBr wiec znowu repair z win 7 cmd widzi system ale sie przy ladowaniu /win logonie wylancza.
Jakies pomysly bez formatu bo niestety na systemie mam wrazliwe dane + prace ze studii jezei wasz sposob zadziala rozwiaze moj problem napewno sie odwdziecze
TL;DR
Przy bsod uszkodzil sie system plikow na partycji d: nie widzi partycji pozniej i teraz przy winlogonie sie restartuje
wie ktos moze jakie pliki sa za to odpowiedzialne i czy mozna je poprostu podmienic lub inaczej obejsc zeby mi okienko logowania wyskoczylo i zebym mogl sie zalogowac na swoje konto
@wytrzzeszcz: mam tylko myslalem ze mnie to nie spotka (wiem ze takich ludzi dzieli sie binarnie na tcy co robia i na tcyh co beda robili) sprawdzalem na live cd : C: normalnie, moze jak podnienie jakies pliki z sys32 sie uruchomi narazie ani ostatnia dobra wersja nie dziala crasuhe sie tuz po ani tryb bezpieczny nie dziala przy plikach avasta przestaje i reset
@kopiret: Najpierw ściągnij i wypal sobie albo zgraj na pena jakiekolwiek live cd, zrzuć ważne dane (tak na wszelki wypadek, przyda ci się w razie co) potem odpalasz naprawę windowsa wciskaj f8 aż się pojawi tutaj dokładnie, jak nie zadziała to tutaj, a potem zastosuj się do instrukcji z https://neosmart.net/wiki/fix-mbr/ z "Fix the MBR in Windows 7"
@dzikiwonsz: zadne z tych opcji nie dziala "(wciskaj f8 aż się pojawi tutaj dokładnie, jak nie zadziała to tutaj, a potem zastosuj się do instrukcji z https://neosmart.net/wiki/fix-mbr/ z "Fix the MBR in Windows 7" "
Mam taki Problem ze przy wysypaniu sie windowsa 7 (bsod) i ponownym uruchomieniu nie widzial partycji d: gdzie
ja mam na fizycznym dysku 2 partycje (c: d:) po stawieniu na twardo literki (:d) tez nie widzialo partycji d:
wiec wrzucilem plytke z winda 7 i dalem opcje naprawy. Po ponownym uruchomieniu nie widzialo wogole systemu i MBr
wiec znowu repair z win 7 cmd widzi system ale sie przy ladowaniu /win logonie wylancza.
Jakies pomysly bez formatu bo niestety na systemie mam wrazliwe dane + prace ze studii jezei wasz sposob zadziala rozwiaze moj problem napewno sie odwdziecze
TL;DR
Przy bsod uszkodzil sie system plikow na partycji d: nie widzi partycji pozniej i teraz przy winlogonie sie restartuje
wie ktos moze jakie pliki sa za to odpowiedzialne i czy mozna
je poprostu podmienic lub inaczej obejsc zeby mi okienko logowania wyskoczylo i zebym mogl sie zalogowac na swoje konto
#naprawalaptopow #pytanie #it #odziskiwanie #win7 #help #pytaniedoeksperta #informatyka #itguru #windows
Mbr sobie naprawilem (dalem c jako aktywna)