Wpis z mikrobloga

@Daredzik:
Możesz napisać coś więcej? Zastanawiam się czy nie mam podobnej sytuacji. Tzn. Od roku dostaję na maila listy adresowane do #rozowypasek o takim samym nazwisku jak moje. Do tej pory sądziłem, że to ona podaje mój adres wszędzie, bo nie mogłem nigdzie znaleźć osoby mającej podobny problem. Jednak możliwe, że ten Twój klon podaje tylko taki sam adres jak Twój, nie dbając zbytnio czy taki adres istnieje.
  • Odpowiedz
@wytrzzeszcz: @tfbeen: @Endrius: Ok no to tak, około godziny 22 dnia dzisiejszego otrzymałem maila od googla z adresu "accounts-support-ara@google.com" Temat: "[#3-692000000] Your Google Account Recovery Request" o treści:

Hi!

I have some good news!

You're one step away from regaining access to your Google account,
  • Odpowiedz
@Daredzik: Jednak Ci się przewidziało ( ͡° ʖ̯ ͡°) Zapewne ktoś wpadł na pomysł aby dodatkowy adres e-mail podać w odwrotnej kolejności imie/nazwisko (lub popełnił taki błąd), a teraz próbuje odzyskać hasło.
  • Odpowiedz
@Daredzik:
Ty lepiej szybko faktycznie zmieniaj hasło, bo to mogła być próba kradzieży Twojego konta. Sprawdzałeś czy masz połączenie zabezpieczone przy tym "restetowaniu" i czy to na bank była domena Google?
  • Odpowiedz
@tfbeen: możliwe, a może to błąd jednak ;) jednakże nigdzie nie napisałem, że to ja odkryłem błąd tak więc nie łapał bym się na bug bounty (znałem program wcześniej ;) )

@Endrius: Tak adres poprawny, odnośniki także, to było pierwsze co sprawdziłem.
  • Odpowiedz