Wpis z mikrobloga

@Spindoctor: Tematyka jest naprawdę warta uwagi. Jest to wszystko dosyć ścisłe opisane ale jest też dużo przykładów z życia więc da się zrozumieć. Raczej trzeba czytać a nie audiobook bo wzory są.
  • Odpowiedz
@look997: Ale ja uważam, że wiedzę o świecie itd. mam już dostateczną, a że mam dostęp do internetu 24 h/d, to wiesz – co chcę, co potrzebuję wiedzieć, mogę znaleźć dosłownie w minutę. I naukę na poziomie wyższym mam zasadniczo zrobioną. Dwa kierunki, najpierw ścisły, następnie humanistyczny, no i chyba tylko fizyki na studiach jeszcze nie miałem. Reszta przerobiona.
Miałem ambicje do nauki języka węgierskiego i czeskiego, ale poliglotą raczej
  • Odpowiedz
@Spindoctor: To się doskonale składa. Cybernetyki społecznej nie ma na żadnych normalnych studiach, jest tylko w Narodowej Akademii Informacyjnej prowadzonej na prywatnych zajęciach.

To nie jest taka wiedza którą można wyszukać w Internecie. To jest takie coś co najpierw musisz znać żeby później to móc wykorzystywać. Nie da się tego zrozumieć we fragmentach bo tylko się będzie dochodziło do błędnych wniosków.
  • Odpowiedz
@look997: Wiem, wiem. Jeden z profesorów (doktorów) przedstawił nam się generalnie tak, że nie ma do tego przedmiotu żadnego podręcznika, bo właściwie tylko on na całą Polskę wykłada ten przedmiot. I że zabierał się do napisania, ale coś tam, coś.
Ja generalnie na wszystkie przedmioty byłem otwarty poza filozofią, którą miałem już w liceum, następnie 30 h na pierwszym kierunku i 60 h na drugim... Idiotyzm, bo równie dobrze mógłbym
  • Odpowiedz
@Spindoctor: A to już zależy od ciebie. Sprawdź do czego to się może przydać.
Przydaje się do: nauki w ogóle, polityki, sądownictwa, zarządzania biznesem (ludźmi), dobieraniem partnera życiowego, dobieraniem pracy do talentów.
Chyba najważniejsze wymieniłem.

Przydatniejsze od filozofii na pewno. ;)
  • Odpowiedz